Het Geluid van Qmusic ook via Google Assistent
25-07-2019 15:48:00 | Door: David de Jong | hits: 4415 | Tags:

Het Geluid is vanaf 1 augustus 2019 terug bij Qmusic. Het radiospel is voortaan ook te spelen met de Google Assistent. Quizmasters Mattie Valk en Marieke Elsinga nemen luisteraars mee langs opgaven uit de historie van bijna vijftien jaar Het Geluid.

Het Geluid is één van de eerste games die in de Nederlandse versie van de Google Assistent te vinden is. Het spel wordt geactiveerd door het commando Praat met Het Geluid van Qmusic  te zeggen tegen de spraakassistent. De game kan gespeeld worden met de Google Home of via de Google Assistent-app op de smartphone. De gebruiker kan daar overigens ook luisteren naar Qmusic of een van de themakanalen.

Iwan Reuvekamp, Audio/Voice Innovation Manager bij DPG Media/de Persgroep Nederland: "Het Geluid leent zich bij uitstek voor een volwassenen-game met een spraakassistent, omdat het helemaal op audio gebaseerd is. In de jaren dat Qmusic Het Geluid speelt zijn er veel moeilijke geluiden voorbijgekomen die nu als oefening dienen voor het nieuwe geluid van 1 augustus."

Het Geluid start op 1 augustus 2019 met een waarde van 2500 euro. Voor elk fout geraden antwoord komt daar 100 euro bij. Met de terugkeer van Mattie Valk en Marieke Elsinga op de radio op 26 augustus, komt ook de SuperRonde terug. Het Geluid is tijdens die SuperRonde om 07:30 uur altijd 100.000 euro waard, ongeacht de prijzenpot van dat moment.

www.qmusic.nl
www.persgroep.nl
www.dpgmediagroep.comVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie