Hornbach en Peugeot in finale RAB Radio Advertising Awards Publieksprijs
21-12-2017 12:30:06 | Door: | hits: 3214 | Tags:

De radiocommercials van Hornbach en Peugeot zijn door het Nederlands publiek verkozen tot de favoriete radiocommercials in het derde kwartaal van 2017. Hiermee zijn zij genomineerd voor de publieksprijs van de RAB Radio Advertising Awards. De finale is in juni 2018; na een online stemronde in juni wordt de uiteindelijke publiekswinnaar bekendgemaakt tijdens het awardsevent van het Radio Advies Bureau.

Hornbach bezorgt de consument graag een brede glimlach en de radiocommercial begint dan ook met absurdistische humor. “Papa, waarom laten we mama hier achter?”, zegt een geëmotioneerd kinderstemmetje. Mama blijkt niet meer in de auto te passen door de vele aankopen die gedaan zijn… Hornbach verontschuldigt zich voor de overvolle auto, maar niet voor de 120.000 artikelen in het assortiment. Consumenten waarderen deze manier van radioreclamemaken en zij verkiezen Hornbach dan ook tot beste radiocommercial in het derde kwartaal van 2017. De waardering onder mannen is iets hoger dan onder vrouwen. Hornbach was radioadverteerder van het jaar in 2013. De radiocommercial is bedacht door reclamebureau Heimat uit Berlijn, geschreven door Mar Creatives en geproduceerd door Puur Audio & Video.

Ook Peugeot gebruikt humor voor attentiewaarde en krijgt hiervoor eveneens waardering van de luisteraar, met name in de leeftijdsgroep 30-49 jaar. Iemand leent een Peugeot om even thuis te checken of het gas nog aan staat. Begrijpelijk, want iedereen wil wel in een nieuwe Peugeot rijden. Alleen blijft deze lener meer dan een week weg en dus wil de eigenaar hem wel graag terug. Deze radiocommercial is onderdeel van een serie met verschillende versies. Deze versie springt er in de oren van het Nederlands publiek uit en gaat door naar de finale van de RAB Radio Advertising Awards. Reclamebureau Havas Lemz is verantwoordelijk voor het script en de commercial is geproduceerd door Soundcircus. 

Over de award en het onderzoek

Het RAB organiseert eind juni 2018 de uitreiking van de RAB Radio Advertising Awards waarbij de publieksprijs één van de awards is. Voor deze prijs worden per kwartaal voorrondes gehouden. Maandelijks wordt een selectie van vijf opvallendste radiocommercials beoordeeld door een consumentenpanel, de twee populairste commercials gaan door naar de kwartaalfinale. De beste twee radiocommercials uit deze kwartaalfinale zijn genomineerd voor de eindronde van de RAB Radio Advertising Awards Publieksprijs.

Onafhankelijk marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel voert in opdracht van RAB dit panelonderzoek naar de beste radiocommercial uit. De totale steekproef (N=600 per meting) is representatief voor de Nederlander van 13 tot 64 jaar op basis van leeftijd en geslacht. De datacollectie heeft plaatsgevonden in oktober en november 2017.

www.rab.fm

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie