Interpolis-reclamemuziek nummer 1 in de Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden
27-11-2020 12:01:00 | Door: David de Jong | hits: 3396 | Tags:

Het nummer Smoorverliefd is de nummer 1 in de Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden 2020. Lars Bos (artiestennaam Snelle) trok met het nummer 40 miljoen beluisteringen via Spotify en meer dan 14 miljoen views op YouTube. De muziek is voor Interpolis gemaakt.

Ook het voor Interpolis geproduceerde nummer Come Home van Sofia Dragt haalt een hoge positie met de nummer 2. In 2019 wist Sjoerd de Buck (artiestennaam Joe Buck) met zijn nummer The Way You Take Time bij de commercial van supermarktketen Plus de meeste stemmen te trekken, maar hij moet het dit jaar met een derde positie doen.

Naast reclamemuziek van recente commercials staan er ook dit jaar veel reclameklassiekers in de Reclamemuziek Top 40, waaronder People gotta move (ANWB), 15 Miljoen Mensen (Postbank), Je voelt je thuis waar je Douwe Egberts drinkt (Douwe Egberts), Vakmanschap is Meesterschap (Grolsch) en Birds of Paradise (KLM).

Tussen 28 oktober en 24 november 2020 kon het publiek stemmen op reclamefavorieten. In totaal werden er 32.236 stemmen uitgebracht. De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden is een landelijke verkiezing gericht op de beste reclamemuziek uit de afgelopen 50 jaar. De verkiezing is voor de tweede georganiseerd door de Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis

Erik de Zwart, voorzitter Stichting Nederlandse Top 40: “De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden editie 2020 is een bonte verzameling van nieuwe reclamehits en klassiekers. Het grote aantal stemmen laat weer zien dat reclamemuziek nog steeds leeft.”

Richard Otto, uitgever van Spreekbuis: “Reclame heeft vaak een negatieve associatie, terwijl het ook kan verbinden, emotioneren en inspireren Dit komt in deze hitlijst goed naar voren.”
Op vrijdag 20 december 2020 zendt NPO Radio 2 vanaf 18:00 uur tot 22:00 uur de gehele lijst uit met als dj’s Frank van ’t Hof (BNNVARA) en Wouter van der Goes (KRO-NCRV).  

www.reclamemuziektop40.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie