JUKE voortaan ook via Apple Carplay
17-03-2020 17:19:41 | Door: David de Jong | hits: 4083 | Tags:

JUKE is beschikbaar gekomen via Apple Carplay. Apple Carplay is het systeem van Apple waarbij in de auto het mogelijk is bepaalde apps te gebruiken via de iPhone.

JUKE is het digitale audioplatform van Talpa Network waarin het zowel audio-aanbod van haar eigen zenders waaronder Radio 538, Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica en LINDA.radio als van derden verspreidt. Daarbij zijn tientallen themazenders beschikbaar alsmede  podcasts en exclusieve JUKE-content. In januari 2020 introduceerde JUKE ook HD-audiokwaliteit door de streams van een aantal eigen zenders in 320 kbit/s aan te bieden.

Het aanbod aan Nederlandse apps is via Apple Carplay nog beperkt. De NPO biedt alleen haar lineaire audiostreams aan van haar hoofdzenders. BNR Nieuwsradio biedt een volwaardige app met onder meer podcasts, net als Flitsmeister en RadioNED. Met de komst van JUKE is de belangrijkste speler in het commerciële radiolandschap ook beschikbaar gekomen in de connected mediawereld van de auto. Wel is er een steeds groter wordend aantal internationale apps beschikbaar waaronder TuneIN radio. Android Auto is officieel nog niet beschikbaar in Nederland.

www.juke.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie