Jeroen van Inkel krijgt ook een nachtprogramma en podcast bij NPO Radio 2
30-09-2020 15:50:00 | Door: David de Jong | hits: 1617 | Tags:

Jeroen van Inkel, die op 3 oktober 2020 begint met een ochtendprogramma in het weekend op NPO Radio 2, zal vanaf 5 oktober 2020 ook in de nachten van zondag op maandag wekelijks te horen zijn met Van Inkels Choice. Daarnaast zal Jeroen van Inkel de podcast Fiction Factory maken voor NPO Radio 2.

In de nachtshow Van Inkels Choice laat Jeroen van Inkel alle genres de revue passeren: van onbekende albumtracks tot Top 2000-nummers en van rock tot pop. Jeroen van Inkel: "Ik wil vooral draaien waar de luisteraar op dat tijdstip behoefte aan heeft. Deze uitzendtijd is een cadeautje voor een dj: je kunt echt één op één communiceren met je luisteraars. Dat is het leukste wat er is."

In Fiction Factory neemt Van Inkel luisteraars elke week mee op een muzikale sfeerreis. Aan de hand van een bepaald thema of onderwerp gaat Jeroen van Inkel op zoek naar bijpassende elektronische muziek van artiesten als Kraftwerk, Röyksopp, Vangelis en Jean Michel Jarre. Dit vult Jeroen van Inkel vervolgens aan met fragmenten uit films, nieuwsuitzendingen, boeken, gedichten en eigen creaties.

Jeroen van Inkel werkt sinds 2 januari 2018 voor de NPO en maakt per oktober 2020 de overstap van MAX en NPO Radio 5 naar BNNVARA en NPO Radio 2. Van 1995 tot medio 2017 werkte Jeroen van Inkel langdurig voor commerciële radiozenders als Radio Veronica, Qmusic en Radio 538. Fiction Factory zal vanaf 3 oktober 2020 wekeljiks te beluisteren zijn via de site van NPO Radio 2, de te lanceren podportal NPO Luister, Spotify en andere podcastportals waaronder JUKE.

Jeroen van Inkel: "Er zijn eindeloos veel podcasts waarin gepraat wordt. Daarom wilde ik juist graag iets creëren met veel muziek waarin je helemaal kunt verdwijnen of wat je gezelschap houdt terwijl je andere dingen doet. Als een oase in het drukke bestaan van nu waar je je gedachten even rust wilt gunnen. Door de lagen van de sfeerreis heen wil ik luisteraars een boodschap meegeven: verdraag elkaar. Probeer elkaar te begrijpen. Tel eerst tot tien."

www.nporadio2.nl
www.npo.nl
www.bnnvara.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie