Johan Derksen krijgt eigen radioprogramma op Radio Veronica: Muziek voor Volwassenen
28-06-2022 18:36:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2293 | Tags:

Johan Derksen sluit vanaf maandag 15 augustus de dag af met zijn eigen radioprogramma Muziek voor Volwassenen op Radio Veronica. Het programma zal op maandag tot en met vrijdag van 23:00 uur tot 00:00 uur te horen zijn. 

Rob Stenders: “Toen Johan Derksen vroeg of er bij Radio Veronica ruimte was voor een programma met The Teskey Brothers, Bob Dylan, The Band, The Stones, Chris Stapleton en Otis Redding hoefde ik daar niet lang over na te denken... Dat gaat voor de muziekliefhebber een lekker tripje worden.”

Johan Derksen: “Het wordt geen nostalgisch programma maar er komt dagelijks mooie muziek uit die je nooit op de radio hoort. Het wordt een mix van blues, Americana, soul, country, gospel en rock. Ik pretendeer geen discjockey te zijn maar draai slechts plaatjes zonder door de nummers heen te praten. Geheel in strijd met mijn karakter cijfer ik mezelf dus weg, want Muziek voor Volwassenen draait alleen om de muziek. Echte liefhebbers en de grote groep oudere jongeren vormen mijn doelgroep.”

Johan Derksen bekleedt al jaren hoge posities in de Media100. In de editie van 2022 stijgt hij van positie 23 naar 19.

Liefde voor muziek 

Derksen – die zijn liefde voor muziek nooit onder stoelen of banken heeft gestoken – maakte in 2014 de serie ‘Derksen on the Road’waarvoor hij enkele grondleggers van de Nederlandse popmuziek sprak. Verder maakte hij verschillende theatervoorstellingen over nederpop, blues en Americana en was hij intensief betrokken bij het Holland International Bluesfestival in Grolloo. Zijn radioprogramma 'Muziek voor Volwassenen’ was eerder te horen op de regionale radio. Nieuw in de muziek is hij dus allerminst en vanaf 15 augustus kan hij zijn muziekliefde kwijt bij Radio Veronica. 

Talpa

Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Video (o.m. SBS6, Net5, Veronica, SBS9, KIJK, TV538), Audio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica, Radio 10 en JUKE), Social (o.m. StukTV en Nieuwe Gasten), LINDA. en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag) en Events. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions & het Bureau. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

John de Mol is de bedenker van een aantal wereldwijde blockbuster formats, zoals Big Brother, Deal or No Deal en The Voice. Voor laatstgenoemde show ontving hij vier Emmy Awards.

www.radioveronica.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie