Jumbo Radio start gepresenteerde uitzendingen
29-09-2020 23:30:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3645 | Tags:

Jumbo Radio is gestart met gepresenteerde uitzendingen. Kristel van Eijck en Daniel Smulders zijn voortaan te horen in de Jumbo-supermarkten waar het radiostation aanstaat. Jumbo beleeft hiermee een Europese primeur. De programma's worden gemaakt vanuit de radiostudio in het hoofdkantoor van Jumbo te Veghel. De eerste gepresenteeerde uitzending ging van start met een interview met Frits van Eerd, CEO van Jumbo.

Muziek is het belangrijkste ingrediënt van Jumbo Radio, dat in september 2018 begon met uitzenden met non-stop muziek die te horen is in de Jumbo-supermarkten. De muziek is vrolijk en positief en wordt voortdurend aangevuld en vernieuwd. Het radiostation ging twee jaar geleden van start. Met deze stap, waarbij Kristel van Eijck en Daniël Smulders zorgen voor interactie met collega’s en klanten, verhoogt Jumbo Radio de sfeer op de werkvloer. Jumbo Radio is alleen in de supermarkten van Jumbo te beluisteren.

Frits van Eerd: “Boodschappen doen in onze winkels wordt steeds leuker. Helemaal nu Jumbo Radio rechtstreeks uitzendt vanuit onze spiksplinternieuwe Jumbo studio op ons hoofdkantoor in Veghel. Met eigen dj’s, lekkere muziek en live uitzendingen zorgen we voor nóg meer sfeer in onze winkels en een prettige omgeving voor onze collega’s en klanten. In Europa is Jumbo de eerste supermarkt met een eigen radiostation. Ik ben er dan ook erg trots op dat Kristel van Eijck en Daniël Smulders Jumbo Radio komen versterken. Zij maken er dagelijks een feestje van in de studio en dus óók in onze winkels en in de distributiecentra.”

Kristel van Eijk heeft veel ervaring in het maken van radio en werkte als dj bij onder andere SLAM! en Qmusic, verder is ze voice-over. Kristel ontving in 2012 de Zilveren Radioster voor de Beste Radiovrouw van het jaar. Bij Jumbo Radio zal ze iedere werkdag te horen zijn tussen 9:30 en 12:30 uur. Kristel van Eijck: “Het is echt een andere manier van radio maken met een heel sympathiek uitgangspunt. We mogen wekelijks bijna honderdduizend collega’s en miljoenen klanten blij maken met onze muziek en programma’s."

Daniël Smulders is ruim twintig jaar werkzaam bij de radio en bekend als radiopresentator bij Qmusic, ook is hij voice-over op radio en televisie, zoals bij Discovery Channel. Bij Jumbo Radio zal Daniël het middagprogramma voor zijn rekening nemen tussen 16:00 en 19:00 uur. Daniël Smulders: “We beginnen aan een mooi, nieuw avontuur. Het is het begin van een nieuwe vorm van radiomaken maar dit is wel echt de toekomst. We krijgen hier de kans om te pionieren en die grijpen we natuurlijk met beide handen aan."

Monique Pennings, Manager Media & Marketing Partnerships bij Jumbo, was onlangs te gast bij Marketing Report op New Business Radio, waar ze de lancering van Jumbo Radio aankondigde. Luister dat interview hier:

www.jumbo.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie