Jury Online Radio Awards bekendgemaakt
28-02-2019 12:38:00 | Door: David de Jong | hits: 2159 | Tags:

De jury van de Online Radio Awards is bekendgemaakt. De Online Radio Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de beste online radiomakers en podcasters. Online radiostations, podcasts en presentatoren kunnen worden aangemeld om genomineerd te worden. De awards worden uitgereikt op woensdag 9 oktober 2019 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum tijdens Dutch Media Week.

Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën:

 • Beste online radiostation
 • Beste podcast
 • Beste online presentator/presentatrice
 • Beste online radio ambassadeur


Het publiek kan via internet zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Hieruit ontstaat een shortlist per categorie met 5 nominaties, waarbij de jury een wildcard-nominatie aan toevoegt. Hiermee maken online stations en podcasts gericht op een niche onderwerp ook een kans. Uit de shortlist kiest de jury vervolgens per categorie een winnaar. De vakprijs voor beste online radio-ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald.
 
De jury van de Online Radio Awards 2019 bestaat uit:

  • Peter Contant: Max Magazine en Goosch ... als lifestyle alsmede voorzitter verenigde-Online Radiostations
  • Richard Otto: Tens Media en uitgever van Spreekbuis.nl
  • Pierre Papa: Radiocoach
  • Isabelle Brinkman: Stationvoice RTL en voormalig dj/vj 3FM en TMF
  • Erik de Zwart: Voorzitter Stichting Nederlandse Top 40 en mediaondernemer
  • Amber Brantsen: Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster
  • Vincent Bijlo: Cabaretier, podcaster en radio columnist

 

Online Radio Ambassadeur 2018 Michiel Veenstra zal tijdens de award show de nieuwe Online Radio Ambassadeur van 2019 bekendmaken.
 
Voorafgaand aan de awardshow wordt er op 9 oktober vanaf 13:00 uur gestart met de Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum. Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting. Belangrijke thema's worden besproken, waaronder Hoe kun je met online radio meer bereik genereren? , Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden? en Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?  Exacte invulling van het programma volgt later.
 
De initiatiefnemers van de Online Radio Awards zijn de stichting verenigde-Online Radiostations en mediaplatform Spreekbuis.nl. Zij willen hiermee de markt van online radio en podcast in Nederland professionaliseren en inspelen op de explosieve stijging van online luisteren en sterk groeiende populariteit van podcasts.
 
Peter Contant, voorzitter verenigde-Online Radiostations: "De tweede editie van de Online Radio Awards is niet alleen bijzonder vanwege 100 Jaar Radio, maar ook omdat binnen de verenigde-Online Radiostations naast online radiostations nu ook podcasters de mogelijkheid hebben om lid te worden. De kruisbestuiving en samenwerking tussen beide mediatypen gaat op deze wijze in versneld tempo verder."

Richard Otto van Spreekbuis.nl en Tens Media: "Online radiostations en vooral podcast richten zich niet altijd op het grote publiek. We hebben daarom dit jaar voor de opzet gekozen om naast vanuit de jury een wildcard te geven aan een kwalitatief hoogstaand en onderscheidend online station, podcast en presentator die zich richt op een niche. Hiermee maken alle online radiomakers en podcasters kans op een award te winnen."

www.onlineradioawards.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie