Kees de Kort verlaat BNR Nieuwsradio
13-05-2022 12:39:00 | Door: David de Jong | hits: 2216 | Tags:

Kees de Kort is gestopt bij BNR Nieuwsradio. Op 13 mei 2022 nam de beurs- en economiecommentator na meer dan 20 jaar afscheid bij de commerciële nieuwszender. Hij startte bij de nieuwszender die toen nog Business Nieuws Radio heette en onder leiding stond van Michiel Bicker Caarten.

Kees de Kort heeft een wijze van commentaar geven waarbij hij geen blad voor de mond neemt en spreekt in termen als mannetjes met een roze bril, beroepsoptimisten, pennenlikkers, bankmannetjes en we worden geregeerd door mensen met een negatief IQ.

Kees de Kort werkte onder alle hoofdredacteuren van de nieuwszender: Michiel Bicker Caarten, Mark Fuller (ad interim), Paul van Gessel, Sjors Frohlich en Mireille van Ark. Zijn column zat in de programma’s van onder meer Bas van Werven, Paul van Liempt. In de afgelopen jaren was hij te horen bij het programma Zakendoen met Thomas van Zijl. Oorspronkelijk werkte Kees de Kort als macro-econoom voor AFS Capital Management die in 2012 failliet is gegaan.  

Mireille van Ark, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: “Kees is voor ons ongelooflijk lang een dagelijks baken geweest, een analist om ons met beide benen op de grond te houden. We gaan hem en zijn scherpe analyses enorm missen.”

Thomas van Zijl, presentator van BNR Zakendoen: “Door mijn gesprekken met Kees zette ik vier jaar lang net op tijd mijn roze bril af en werd ik overspoeld door een gezonde dosis realisme. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Ik zal onze gedachtewisselingen missen.”

Kees de Kort: “Ik ben inmiddels 66 jaar en ben toe aan een ander dagritme en neem daarom afscheid van de dagelijkse deadlines.” Over de manier hoe beleid wordt gemaakt blijft de macro-econoom kritisch in zijn laatste bijdrage. Kees de Kort: “Beleidsmakers moeten uitgaan van de realiteit over dingen die er kunnen gebeuren. Je weet nooit wanneer het misgaat, maar als het misgaat dan moet je voorbereid zijn. We zijn steeds meer macro-economisch geworden. Beleidsmakers moeten kijken hoe het schip kan blijven varen. Er kan bovendien alleen een crisis komen als toezichthouders falen.”

BNR Nieuwsradio heeft als eerbetoon aan Kees de Kort en zijn Kortiaanse uitspraken de hele dag op 13 mei 2022 zijn uitspraken centraal gesteld.

De commentaren over de economie en de beurs gaan door en zullen bij BNR Nieuwsradio door een aantal nog bekend te maken economen worden ingevuld. 

www.bnr.nl
www.fdmediagroep.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie