Kees van der Spek lanceert podcastserie Partners in Crime
22-12-2021 15:54:00 | Door: David de Jong | hits: 1235 | Tags:

Kees van der Spek heeft de podcastserie Partners in Crime gelanceerd. In samenwerking met label Topcast Media gaat de crimejournalist en programmamaker in gesprek met vakgenoten over de wereld waar zij verslag van doen. Met hen praat hij over de hoogte- en dieptepunten in hun carrière. Welke zaken zijn tot op heden het meest bijgebleven? Waar zijn zij het meest trots op en zijn er momenten geweest waarbij zij zelf serieus in de problemen kwamen?

Met deze elfdelige podcastserie wordt een inkijk gegeven in hoe het er achter de schermen aan toegaat in de wereld van misdaadjournalistiek en worden verhalen gedeeld die tot op heden onbekend waren voor het grote publiek. Dit seizoen gaat Kees van der Spek steeds in twee delen in gesprek met collega-verslaggevers en programmamakers Alberto Stegeman, Mick van Wely, Saskia Belleman, Thijs Zeeman en Nicole Buch.

Voor deze podcast heeft Kees van der Spek tevens het allerlaatste interview met Peter R. de Vries gehouden op 24 juni 2021, twaalf dagen voorafgaand aan de aanslag op zijn leven. Vrijdag 17 december 2021 verscheen de documentaire Het Laatste Interview met Peter R. De Vries op Videoland, waarbij aan de hand van dit gesprek een ode aan het leven van Peter R. de Vries werd gegeven.  

Kees van der Spek: "In mijn podcast hoor je een reeks ongedwongen gesprekken tussen vakbroeders- en zusters. In die sfeer komen zaken aan de orde die je normaal gesproken ontgaan. Bijvoorbeeld, wanneer was Alberto Stegeman echt bang? Wat hebben de rechtbankzaken gedaan met het mensbeeld van Saskia Belleman? Een uniek inkijkje in de wereld van de misdaadjournalistiek."

www.topcast.media

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie