Kink Classics voortaan ook via DAB+ te ontvangen
16-11-2021 13:56:00 | Door: David de Jong | hits: 1130 | Tags:

Kink Classics de themazender van Kink die voorheen bekend was als Kink DNA Classics, is voortaan ook te horen via DAB+. Daartoe heeft de alternatieve radiozender frequentieruimte gehuurd bij MTVNL.

Eerder had Kink een licentie verkregen om landelijk tot en met 2033 drie radiostations uit te zenden voor 776.400 euro. Die uitzendingen kunnen naar verwachting omstreeks mei 2022 van start gaan.

Thans huurt Kink nog capaciteit voor de DAB+-uitzending voor diens hoofdzender bij Sublime (Mediahuis/NRC Media) en RadioCorp. De verwachting is dat zowel Kink als Kink Classics zullen verhuizen naar de eigen capaciteit.

Kink Classics zendt non-stop alternatieve rockmuziek uit de jaren '60, '70, '80 en '90 uit. Kink Classics startte als Kink DNA in mei 2019. Naast Kink Classics is het alternatieve radiostation sinds november 2020 actief met Kink Indie en sinds  13 april 2020 met het metal-station Kink Distortion. 

Michiel Veenstra, programmadirecteur bij Kink: "Met klassiekers van belangrijke gitaaracts als Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Joy Division, David Bowie, Radiohead en Nirvana is KINK Classics een prachtige  aanvulling op wat op KINK zelf al te horen is en met de DAB+ dekking voor meer luisteraars bereikbaar."

Kink is op initiatief van Jan Hoogesteijn na de teloorgang van Kink FM in 2011, in februari 2019 van start gegaan, en gefinancierd door Leon Ramakers, de oud-topman van Mojo, die via Joy of a Toy eigenaar is.

www.kink.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie