Klaske Tameling per 1 juni 2020 zendermanager NPO Radio 1
11-03-2020 12:38:00 | Door: David de Jong | hits: 2279 | Tags:

Klaske Tameling is door de Raad van Bestuur van de NPO per 1 juni 2020 benoemd tot zendermanager NPO Radio 1. Ze is sinds februari 2018 projectleider Crossmedia bij BNNVARA. Met deze benoeming zijn drie van de vier zendermanagers bij NPO Radio vrouw. Alleen de zendermanager van de succesvolste zender NPO Radio 2 en de directeur audio bij de NPO, zijn mannen.

Laurens Borst, die sinds 2007 zendermanager is van NPO Radio 1, neemt in verband met zijn pensionering binnenkort afscheid van de NPO. Hij heeft tijdens zijn zendermanagerschap de nadruk gelegd op de sportieve programmering met onder meer het bundelen van de sport met reguliere programmering in onder meer Langs de Lijn en de Sportzomer. Ook is onder zijn leiding het gezamenlijke idee van het NOS Radio 1 Journaal in de middag en avond losgelaten en zijn omroepverenigingen meer aan zet op de publieke nieuws- en sportzender. Laurens Borst nam destijds het stokje over van Jan Westerhof, die acht jaar zendercoördinator was.

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: "Ik ben verheugd dat Klaske Tameling onze nieuws- en sportzender komt versterken. Haar mediacarrière begon vijftien jaar geleden bij BNN op NPO Radio 1. Sindsdien heeft zij diverse functies bekleed als journalist, programmamaker en mediaprofessional bij verschillende journalistieke organisaties. Zij gaat deze brede ervaring inzetten voor de verdere ontwikkeling van NPO Radio 1."
 
Klaske Tameling: "Ik vind het een eer om te gaan werken bij NPO Radio 1. Het is dé nieuws- en sportzender en een belangrijk anker in het dagelijks leven van de vele luisteraars die opstaan met NPO Radio 1, onderweg zijn met de programma’s en podcasts, of hun dag eindigen met de actualiteiten en achtergronden van deze zender. Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle bevlogen makers van de omroepen te bouwen aan de toekomst van NPO Radio 1."
 
Klaske Tameling begon haar journalistieke carrière bij RTV Noord in 2008, waarna ze na een korte periode bij AT5, vijf jaar lang bij BNN heeft gewerkt als redacteur. Ze heeft daarna vijf jaar lang in Groningen gewerkt aan haar PHD-titel, terwijl ze in Utrecht werkte als onderzoeker.

www.nporadio1.nl
www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie