[Luistercijfers] Finest hour voor Qmusic - groeit ruim 10 procent in juni-juli 2020
26-08-2020 17:51:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1931 | Tags:

Qmusic heeft de wind in de zeilen. Het ging de afgelopen maanden al goed, de cijfers over JunJul20 waren opnieuw overtuigend. De DPG Media-zender zag het marktaandeel in de groep luisteraars van 10+ met een vol procentpunt stijgen tot 10,8 procent, een groei van 10,2 procent.

In de doelgroep 20-49 jaar is Qmusic marktleider met een marktaandeel van 18,6 procent, gevolgd door Radio 538, NPO Radio 2, Sky Radio en Radio10.

Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic: "We zijn er elke keer weer even stil van. Toen ik begin dit jaar voorspelde dat het marktleiderschap binnen handbereik zou kunnen liggen, had ik niet verwacht dat we dit soort prachtscores zouden neerzetten. We gaan nu vol gas met een ijzersterke programmering het nieuwe radioseizoen in."

Op 18 augustus waren Robert Bernink en Dave Minneboo van Qmusic te gast bij Marketing Report Radio. Luister dat interview hier:

Andere radiozenders die het marktaandeel zien groeien, zijn Radio 10 (+7,4%), Radio Veronica (+6,1%) en NPO Radio 2 (+4,2%).

KINK behaalt met 0,6 procent een record marktaandeel. Programmadirecteur Michiel Veenstra: “KINK is nog steeds aan een opmars onder liefhebbers van alternatieve rockmuziek bezig. Het uitzenden van de eerste editie van de KINK Album Top 1000 begin juli is voor veel thuisblijvende vakantievierders reden gebleken om nog meer op KINK af te stemmen dan gebruikelijk. En dan te bedenken dat KINK alleen online en via DAB+ te ontvangen is. We kijken uit naar de herverdeling van FM-frequenties in 2022, waardoor nog meer mensen kunnen luisteren naar de muziek waar ze zo van houden”. 

3FM verliest 18,7 procent aan marktaandeel. Andere dalers zijn Radio 538 (-7,8%), NPO Radio 1 - onder meer door de verplaatsing van de Tour de France (-7,5%) en Sky Radio (-5,9%).

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie