[Luistercijfers] Qmusic op een haar na even groot als Radio 2
24-11-2020 13:19:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1681 | Tags:

En de luistercijfers, die kabbelen voort – ja; echt niet! Zo zeg, waar moet ik beginnen? Er is van alles tegelijkertijd aan de hand.

Eerst maar even de radiozender van 2020: Qmusic. Het gaat al het hele jaar geweldig met Qmusic, maar in SepOkt2020 was er een explosie in marktaandeel, dat een plus van 15,7 procent laat zien, waarmee het marktaandeel op recordhoogte komt: 11,8 procent.

Niet minder opvallend is dat Radio 2 na een jarenlang durende zegetocht 8,5 procent in marktaandeel krimpt en met een marktaandeel van 11,9 procent met de kleinst mogelijke marge Qmusic maar net de baas blijft.

De Talpa radiozenders staan er op dit moment niet lekker bij. De onstuimige groei van Radio 10 is gekrompen tot een plus van 2,1 procent. Sky Radio (-3,7 procent), Veronica (-5,7 procent) en vooral Radio 538 (-11,6 procent) leveren marktaandeel in.

En bij 3FM is de gifbeker na jarenlang van stevig doordrinken dan eindelijk leeg. Niet te geloven; een plus van 9,1 procent!

Qmusic

In de luistercijfers van Qmusic zitten de weekendprogramma's van nieuwe aanwinsten Armin van Buuren, Tom van der Weerd en Bram Krikke verwerkt. De vrijdagavond waar Tom en Bram samen met Kai Merckx te horen zijn, groeit met 28 procent ten opzichte van een jaar eerder. De weekendshow Tom & Bram van 12:00-15:00 uur doet het marktaandeel op die uren met 37 procent stijgen.  

Programmadirecteur Dave Minneboo: "Wat een cijfers! We willen met Qmusic iedere dag plezier, energie en een goed gevoel brengen en het is fantastisch om te zien dat steeds meer mensen dat weten te waarderen. Met een weekbereik van bijna 2,9 miljoen mensen stemt inmiddels 1 op de 5 radioluisteraars af op onze zender."

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie