[Luistercijfers] Radio 10 behaalt record marktaandeel, Radio Veronica en 3FM even groot
21-11-2017 12:58:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 6107 | Tags:

De luistercijfers van september-oktober 2017 laten grote verschuivingen in marktaandelen zien. Het meest blij zijn ze bij Radio 10 en de grafiek laat in één oogopslag zien waarom: er werd een stevig record in marktaandeel gerealiseerd.

Het marktaandeel steeg met 1 procentpunt tot 6,9 procent - een groei van 16,9 procent. Het marktaandeel in de doelgroep 30-59 jaar steeg met 23 procent naar 9 procent.

Roland Snoeijer, Radio Director Radio 10: “We zijn ongelooflijk blij dat steeds meer mensen ontdekken dat je bij Radio 10 de hele dag kunt genieten van de grootste hits uit de afgelopen decennia. In deze meetperiode bereikten we bijna 1,6 miljoen unieke luisteraars per week en hebben alle dagprogramma’s van maandag tot en met vrijdag records behaald in onze doelgroep 30-59 jaar. De ochtendshow met Lex Gaarthuis scoort een aandeel van 7,6 procent en Somertijd een aandeel van 10,5 procent."

De nieuwe landelijke campagne Je zingt ze allemaal mee ging in september van start en in oktober deden luisteraars in grote getalen mee aan het spel De Lach van 10 waarin zij de lach van een bekend persoon moesten raden. Verder deed actrice Annette Barlo de kick-off van de 90’s Top 510, was de Jermaine Jackson te gast bij Sven’s Classix en presenteerde Dionne Stax een uur lang haar favoriete hits aller tijden in de Goeiemorgen Lex Guestlist.

Radio 2 blijft het hardnekkig geweldig goed doen. In het afgelopen jaar steeg het marktaandeel met 2,4 procentpunt tot 11,1 procent, een groei van 27,6 procent.

Radio 1 doet het ook goed, het marktaandeel groeide met 9,6 procent tot 8 procent. Er waren ook plussen voor Radio 538 (+2,4%) en E Power Radio (+1,7%).

3FM heeft een nieuwe programmering maar dat helpt vooralsnog niets, het marktaandeel daalde 36,5 procent. Qmusic heeft na de break-up van Mattie en Wietze een nieuwe ochtend-show, dat helpt ook nog niet, het marktaandeel zakte met 15,8 procent.

Giel Beelen ging van 3FM naar Radio Veronica, dat heeft ook nog niet geholpen. Het marktaandeel van Radio Veronica zakte met 16,7 procent. Radio Veronica en 3FM zijn nu precies even groot; beide zenders hebben een marktaandeel van 4 procent.

Andere radiozenders die marktaandeel verloren, zijn ORN (-4%), Sky Radio (-3,3%) en 100%NL (-2,7%).

www.nationaalluisteronderzoek.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie