[Luistercijfers] Radio 538 pakt marktleiderschap terug
28-08-2018 08:17:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 13873 | Tags:

Na een coup van Radio 2 eerder dit jaar die de NPO zender een aantal maanden lang marktleider maakte, is het weer Radio 538 die de grootste radiozender van Nederland is. In de periode JunJul18 kwam Radio 538 tot een marktaandeel van 12 procent. Dat was wel een 9,1 procent lager marktaandeel dan in JunJul17.

Menno de Boer, radio director 538: “Deze cijfers laten zien dat 538 het station voor de zomer is. We zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige team wekelijks ruim 3,3 miljoen luisteraars bereiken met het geluid van nu en spraakmakende programma’s. In juni zond Frank Dane weer wekelijks uit vanuit de tuinen van bekende Nederlanders met de Frank & Vrijdag Show Tuintour, verlengden we het contract met Armin van Buuren en nam Ivo van Breukelen de presentatie van de Top 40 over. In juli waren we als enige Nederlandse station aanwezig op Tomorrowland, het grootste dance-event ter wereld, zonden Coen & Sander een bijzondere show uit vanaf de zolderkamer van Coen en haalde Edwin Evers ruim 185.000 euro op tijdens de Evers Staat Op Run voor Spieren voor Spieren. Zomer = 538!”

Radio 2 raakte de nummer 1 positie kwijt maar was wel 13,9 procent groter dan een jaar geleden.

Grootste groeier is Talpa Radio zender Radio 10. De radiozender waar deze week de van Radio 2 overgekomen dj Gerard Ekdom van start ging, zag het marktaandeel groeien van 6,1 naar 8,1 procent, een plus van 32,8 procent.

Qmusic is op de weg terug. Het marktaandeel groeide van 8,3 naar 9,3 procent - een plus van 12 procent. Rond de jaarwisseling was Qmusic de nummer 6 van Nederland, nu de nummer 3. Zendermanager Dave Minneboo: "Qmusic heeft deze zomermaanden mooie cijfers neergezet. De Foute Maand, die traditioneel eindigt met de Foute Party, weet veel luisteraars aan ons te binden. We zien een mooie groei ten opzichte van vorig jaar en deze hopen we de komende tijd te versterken. Op dit moment spelen we het populairste radiospel van Nederland 'Het Geluid'. En binnenkort starten we met de nieuwe programmering. Zo zijn Mattie & Marieke vanaf aanstaande maandag te horen in de ochtend en maakt Domien Verschuuren vanaf oktober de middagshow."

Radio Veronica doet het niet goed, het marktaandeel zakte met 21,4 procent tot 3,3 procent. 3FM deed het nog slechter en zag het marktaandeel met 32,6 procent inzakken tot 2,9 procent waarmee 3FM een echte niche-zender is geworden.

www.nationaalluisteronderzoek.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie