MWM2 doet onderzoek voor Radio 538 Ochtendshow
03-09-2019 10:31:31 | Door: Saskia van Weert | hits: 1960 | Tags:

Marktonderzoeksbureau MWM2 is onderzoekspartner geworden van de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Nieuwslezer Henk Blok doet voor de rubriek Henks Peiling onderzoek naar actuele onderwerpen, in samenwerking met MWM2.

De onderwerpen hebben heel divers karakter en worden per keer bepaald door Radio 538. Het laatste onderzoek van 2 september 2019 betrof een onderzoek naar stemmen op de radio, waarvoor de start van het 538-spel Win Met De Zin aanleiding is.

Nederlanders luisteren liever naar een vrouwenstem dan een mannenstem. Of het nu om de navigatie in de auto gaat, de smartspeaker of om berichten op het station, de meeste Nederlanders horen het liefst een vrouw. Ook hardloopapps en berichten in de supermarkt moeten ingesproken zijn door een vrouw, vindt een meerderheid.

Uitzondering daarop is de radio-dj en nieuwslezer. Henk Blok komt uit het onderzoek naar voren als meest herkenbare mannelijke nieuwslezer, gevolgd door Jeroen Tjepkema  van de NOS en Jeroen Latijnhouwers  van Radio Veronica. De meest herkenbare vrouwenstem is Radio 2-nieuwslezeres Carmen Verheul van de NOS.

www.mwm2.nl
www.538.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie