Marieke Elsinga neemt pauze bij ochtendshow Qmusic
11-04-2022 14:20:00 | Door: David de Jong | hits: 1574 | Tags:

Marieke Elsinga last een pauze in en is voorlopig niet te horen in de ochtendshow van Qmusic. Dit heeft de presentatrice bekendgemaakt via een audiobericht in het radioprogramma. Mattie Valk en Marieke Elsinga maken sinds 3 september 2018 samen het ochtendprogramma bij Qmusic. Het is niet bekend wanneer de presentatrice weer terug zal keren op de radio. Ook is niet bekend of ze door zal gaan met de presentatie van RTL Boulevard, iets wat ze combineerde met de ochtendshow.

Het ochtendprogramma heeft bijgedragen aan de steeds beter wordende luistercijfers van Qmusic. De zender werd in 2021 het best beluisterde radiostation en dat is de radiozender voor de commerciële doelgroep 20- tot 49-jarigen nog steeds.

Het ochtendprogramma is dagelijks te horen van 06:00 tot 10:00 uur. Er zijn in de afgelopen periode meer radiopresentatoren geweest die een time-out nodig hadden. Zo was Coen Swijnenberg circa een half jaar niet te horen bij Radio 538 in 2020, kreeg Ramon Verkoeijen van NPO 3FM een burn-out in 2021. 

Marieke Elsinga: "Ik krijg heel vaak de vraag 'Hoe houd je dat vol? Dat je radio maakt televisie. Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen, zodat ik over twee jaar nog steeds kan zeggen dat ik dit het allerleukste vind om te doen.”

“Daarom ga ik de komende tijd even iets rustiger aan doen en hoor je me 's ochtends even niet op de radio. En ga ik gewoon even goed slapen, heel veel knuffelen met kat Kiki, leuke dingen doen met vrienden, met mijn vriend Sander, met familie. En gewoon weer even die energie terugkrijgen waar ik zo gek op ben. Dus vandaar en dat wil ik je even zelf vertellen.”

Mattie Valk: "Ze is een goede vriendin van me en ik ken haar heel goed. Ik weet hoe lastig ze het vindt om deze beslissing te nemen. Dat kost haar veel moeite. We willen haar voor nu alle tijd geven, zodat ze zelf kan bepalen wanneer ze terugkomt."

Het volledige fragment is hier te vinden.

www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie