Mattie Valk & Marieke Elsinga winnen de 16e Gouden RadioRing
28-01-2022 11:48:00 | Door: David de Jong | hits: 1085 | Tags:

Mattie Valk & Marieke Elsinga hebben de 16e Gouden RadioRing gewonnen. Zij ontvingen de prijs uit handen van radio-icoon Tineke de Nooij. De ochtendshow van Qmusic heeft voor het eerst de prijs voor het beste radioprogramma in ontvangst genomen. 

Marieke Elsinga "Wat heerlijk om eens onder die gouden confetti te staan". Mattie Valk: "We zijn ontzettend blij." 

Qmusic-dj Bram Krikke won de Zilveren RadioSter Man en versloeg daarmee Mattie Valk, die ook genomineerd was in deze categorie. Bram Krikke: "Yes yes yes. Wederom slaat het weer als een tang op een varken, maar wat lief dat jullie weer op mij hebben gestemd." Zangeres Meau Hewitt reikte de prijs aan Bram Krikke uit.

Annemieke Schollaardt won de Zilveren RadioSter Vrouw. In haar lunchprogramma op NPO Radio 2 breekt ze samen met de luisteraar de middag open en ontvangt ze spraakmakende gasten. Toine van Peperstraten reikte haar deze publieksprijs uit 

Andres Odijk heeft de Marconi Award voor Aanstormend Talent gewonnen. Hij laat bij NPO 3FM bij KRO-NCRV in  zijn nachtprogramma's muziek horen die bij hem past en laat dat luisteraars voelen zonder dat ze hem persoonlijk kennen.  

De podcast Broers met Sam Hofman & Rijk Hofman is door het publiek gekozen als beste podcast van 2021 

De Marconi Oevre Award ging naar Stefan Stasse (KRO-NCRV, NPO Radio 2). Volgens de jury is het Stefan Stasse's unieke creativiteit en verbeeldingskracht, zijn contact met de luisteraar en het overbrengen van emotie wat vele radiomakers inspireert.

Zendermanager Peter H. de Vries heeft voor NPO Radio 5 de Marconi Award voor Beste Zender gekregen. Volgens de jury een kwaliteitszender die ondanks het gebrek aan een FM-frequentie een enorme stijging in het marktaandeel maakt en daarmee terecht bekroond wordt met een Marconi Award.

www.qmusic.nl
www.nporadio5.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie