Max Moszkowicz met Vechten met Moszkowicz op New Business Radio
16-07-2018 10:54:34 | Door: | hits: 2435 | Tags:

Filmmaker, journalist en schrijver Max Moszkowicz start met een programmaformat op New Business Radio en YouTube. In Vechten met Moskowicz interviewt hij, samen met terugkerende tafelgasten zoals acteur Cas Jansen, op geheel eigen wijze bekende Nederlanders en mensen die iets bereikt hebben in het leven.

De gasten worden door Max Moszkowicz voor een interview van ruim een uur uitgenodigd in de studio van New Business Radio op het Media Park in Hilversum. Aan de hand van vijf bieren of wijnen ontvouwt zich een gesprek. Ieder nieuw drankje leidt een nieuw thema in. De sfeer is compleet vrijblijvend en onbevangen. De studio ziet eruit als een als een gezellig café of een mancave. Alles kan en mag, niets moet. 

Cas Jansen zal, naast zijn rol als tafelgast, ook het culinaire lifestylesegment aanvliegen. Hij zorgt voor mooie bieren, wijnen en lekkers. Max schrijft voor iedere gast een op maat gemaakte column die hij aan zijn gasten voorleest aan het begin van de uitzending. De combinatie van een column en goed verzorgd worden, doet de gasten loskomen. De luisteraar en kijker krijgt hierbij het gevoel alsof ze onderdeel zijn van een interessant en gezellig gesprek met boeiende vrienden. 

Te gast in de eerste uitzendingen zijn journalist en programmamaker van BNN/VARA Sinan Can, van onder andere Bloedbroeders, kinderen van het Kalifaat en de Arabische storm, retailondernemer Roland Kahn, van onder andere CoolCat en America Today, en filmregisseur Tim Oliehoek, van onder andere Vet hard, de zaak Menten en het geheime dagboek van Hendrik Groen. 

De eerste uitzending is op vrijdag 27 juli van 17:00 tot 18:00 uur. Het programma is wekelijks te horen op New Business Radio en is ook op het YouTubekanaal Vechten met Moszkowicz beschikbaar.

Moszkowicz: “Vechten met Moszkowicz is een programma gericht op de belevingswereld van de man, waar vechtsporten, lifestyle, politiek, kunst, cultuur en wetenschap centraal staan. Mijn gasten zullen zonder uitzondering iets bijzonders naar de spreektafel meenemen. Het kan een politieke visie zijn, een wetenschappelijk onderzoek, een boek of een film. Geen losse flodders dus, maar echte mensen die echte dingen hebben bereikt. We zullen niet altijd de fluwelen handschoenen aandoen: we gaan er ook wel eens in. We zijn niet politiek correct en we zullen niets censureren. Mijn gasten mogen drinken, roken en vloeken zoveel ze willen. We zijn niet truttig. Het programma duurt ruim een uur en mijn gasten komen dus ook uitgebreid aan het woord. Ik wil het geen interview noemen maar eerder een goed gesprek. Er is geen eindredacteur met een baas. We zijn volledig vrij, on-kneedbaar en onbevangen. Maar alles met respect.”

Lars Schotanus, directeur van New Business Radio: “Dit format past uitstekend in de vrijdagmiddagsetting van ons station. We staan bij New Business Radio voor ondernemerschap en innovatie. Met dit format gaan we dan ook echt buiten de gebaande paden. Vernieuwend voor ons station, maar ook voor de gehele Nederlandse radio.”

Over Max Moszkowicz 

Max Moszkowicz is documentairemaker. Hij maakte Wij Moszkowicz, een portret van zijn vader Robert en hemzelf over de zoektocht naar de bron van negatieve patronen die de Moszkowiczgeneraties kwelden. Daarnaast maakte hij onder andere voor de Joodse omroep de jongerenserie Jojo NL en werkte mee als maker aan documentaireseries voor omroep NTR. Moszkowicz is tevens freelancejournalist voor de Nieuwe Revu en het Nieuw Israëlitische weekblad (NIW).