Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg starten Hallokids Radio
01-05-2021 18:38:00 | Door: David de Jong | hits: 1353 | Tags:

Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg zijn op 1 mei 2021 gestart met de kinderzender Hallokids Radio. De radiozender zendt uit op internet voor 4- tot 10-jarigen en brengt een mix van hedendaagse popmuziek afgewisseld met kids-hits. Een belangrijke rol is weggelegd voor interactie met luisteraars. Radio met, voor en door kinderen, waarbij entertainment en educatie hand in hand gaan. Zo wordt er naast muziek en gesproken woord bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de kinderboeken waarbij luisteraars uit de groepen 4, 5 en 6 leestips geven aan de andere kinderen. 

Mayoni Oosterhoff en Arnoud Schellenberg werkten eerder als dj’s bij de radiozender Efteling Kids Radio, die besloot met alleen non-stop muziek door te gaan. 
Arnoud Schellenberg: “Onze ambitie is om een relevant platform te worden voor deze specifieke doelgroep. Om ze te betoveren met het medium radio. Een sprong in het diepe, maar we gaan dit gewoon doen.”

De radiozender richt zich zowel op Nederland als Vlaanderen. De dj’s worden ondersteund door onder anderen Daan van Leeuwen, voormalig programmadirecteur van Disney Channels Nederland en België en voormalige leidinggevende van de Vlaamse kinderzender VTM Kids is tegenwoordig consultant op het gebied van jeugd en familie entertainment.

Daan van Leeuwen: “Audio is voor de ontwikkeling van het kind enorm belangrijk in deze leeftijdsgroep en het medium radio leent zich goed voor direct contact met de luisteraar. Ik ben onder de indruk geraakt van de betrokkenheid van deze makers bij de doelgroep en door de durf om te innoveren. Zo bedachten en lanceerden zij vorig jaar nog de allereerste ochtendshow speciaal voor kinderen. Met succes! Toen ze mij vroegen of ik mee wilde helpen bij het opzetten van een nieuwe radiozender voor families met kinderen kon ik niets anders doen dan volmondig ja zeggen. Hallokids Radio is echt uniek in Nederland en Vlaanderen.”

Ook dj en podcastspecialist Sander de Heer geeft advies bij dit project. Sander de Heer: “Kwalitatieve audiocontent is booming! Kijk naar de podcastwereld! Erg tof om te zien hoe Arnoud Schellenberg en Mayoni Oosterhoff de taak op zich nemen om jonge kids weg te krijgen bij hun iPad scherm en te prikkelen met een mix van entertainment en educatie”.

Mayoni Oosterhoff: “Interactie en persoonlijke aandacht is wat kinderen heel tof vinden. Onze missie is dan ook niet voor niets: Radio met, voor en door jou. Je kunt onder andere liedjes aanvragen en natuurlijk geven we ruimte voor de belangrijkste dag van het jaar: De Verjaardag. Maar we gaan nog een stapje verder. Kinderen en ouders kunnen zich aanmelden bij de Hallokids Club. Het bijzondere is dat ze dan mogen meebepalen over de vorm en inhoud van de zender”.

Met de gebalanceerde muziek- en contentmix gaan naast de kinderen ook de ouders zich prima thuis voelen bij Hallokids Radio. Arnoud Schellenberg: “Wij garanderen dat alle liedjes en onderwerpen kids-proof zijn en dat kids en ouders onbezorgd de hele dag kunnen luisteren.”

www.hallokidsradio.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie