Mediahuis/NRC Media wordt mede-eigenaar podcastbedrijf De Stroom van Kees de Koning
02-12-2021 14:11:07 | Door: David de Jong | hits: 2071 | Tags:

Mediahuis wordt voor 50 procent mede-eigenaar van het podcastbedrijf De Stroom. Daarmee gaat Mediahuis-dochter NRC Media een samenwerking aan met Kees de Koning (ook bekend van het platenlabel TopNotch). Samen gaan ze businessmodellen en strategieën ontwikkelen rond podcasting met de ambitie een autoriteit op dat gebied in Nederland te worden. 

NRC Media richtte in 2020 de productie-unit Audiohuis op die naast de eigen NRC-podcasts ook fungeert als uitgever van kwalitatief en inhoudelijk onderscheidende audioverhalen van derden. Kees de Koning zette in 2020 het podcastbedrijf De Stroom op.

NRC Media en De Stroom trekken vanaf nu samen op om podcasting naar de volgende fase te brengen. Dat betekent onder meer dat ze samen businessmodellen ontwikkelen en dat NRC Media, de advertentieafdeling van NRC, advertenties gaat verkopen rondom de podcasts van De Stroom. De Stroom heeft talentvolle makers aan zich gebonden met daardoor succesvolle podcasts. Eerste resultaat van de samenwerking is dat KPN sponsor is geworden van de podcast Ik weet je wachtwoord van Daniël Verlaan.

Madelon Fortuin, commercieel directeur NRC Media: “Wat ons bindt, is het geloof in het medium podcast dat sterk groeit met al 49 procent van de Nederlanders die naar podcasts luisteren én de overtuiging dat er een businessmodel in zit. De samenwerking met Kees staat geheel los van het merk NRC. We zoeken samen de verbreding op. De advertentieafdeling kan behalve pre rolls nu ook mid-rolls, host-reads en ook sponsored podcasts aanbieden We willen dé autoriteit zijn op het gebied van podcasts in Nederland. Dat zijn geen loze woorden. Je wilt kwaliteit, creativiteit, effectiviteit en het vergroten van het bereik bieden. Dat kunnen we samen.”

Kees de Koning: “Wij wilden samenwerken met een partij die net zo nieuwsgierig is als wij. De relatie is ontstaan door de inhoud. Ik was best onder de indruk van hoe NRC echt specifiek durfde te kiezen voor podcasting. We zijn complementair aan elkaar. De Stroom rond de makers en talenten en NRC Media vanuit de ervaring in commercie rond podcasts die de afgelopen tijd is opgebouwd.”

NRC Media is ook eigenaar van het radiostation Sublime die ook podcasts produceert.

www.nrcmedia.nl
www.mediahuis.be

www.de-stroom.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie