Mega Top 50 wordt Mega Top 30
02-09-2019 12:37:01 | Door: Saskia van Weert | hits: 2355 | Tags:

De Mega Top 50 gaat verder als Mega Top 30. Ook in de samenstelling van de lijst, die wekelijks te horen is op NPO 3FM, verandert er iets.

Zo wordt de volgorde van de top drie tijdens de uitzending van de lijst pas bepaald door de luisteraar en vertegenwoordigt de lijst zo nog beter welke platen er op dat moment het meest populair zijn. Ook sluit de lijst door de aangepaste samenstelling beter aan bij wat populair is onder de 3FM-luisteraar, denkt de zender.

Olivier Bakker, 3FM-dj en presentator Mega Top 30: "Door de lijst van 50 naar 30 te brengen is ‘ie lekker compact en relevant. Zo komen de liedjes nog beter tot hun recht. De top drie blijft nog steeds bestaan uit de drie populairste tracks van Nederland, maar de volgorde bepaal je nu als luisteraar door tijdens de show te stemmen via de website. Dit maakt het nog spannender en meer in het moment!"

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "De Mega Top 50 is al 26 jaar een begrip en belangrijk onderdeel van 3FM. 3FM heeft zich qua muziekstijl het afgelopen jaar ontwikkeld en dat hoorde je niet terug in de lijst. Nu wordt, naast airplay op verschillende zenders, streams op Spotify en views op YouTube, beter rekening gehouden met wat onder de 3FM-luisteraar populair is zodat de lijst nu beter aansluit bij wat er verder op de zender te horen is."

De Mega Top 30 van AVROTROS is elke zaterdag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen op NPO 3FM. 

www.npo3fm.nl
www.avrotros.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie