Michiel Veenstra gekozen tot Online Radio Ambassadeur 2018
03-09-2018 11:40:00 | Door: | hits: 2300 | Tags:

In het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1 is bekendgemaakt dat Michiel Veenstra de Online Radio Ambassadeur 2018 is geworden. De bekendmaking is een aanloop naar de uitreiking van de Online Radio Awards 2018 op dinsdag 4 september.

Daar zal de radio-dj zijn award officieel uitgereikt krijgen. Tijdens de awardshow in Beeld en Geluid worden dan ook de awards voor Beste Online Radiostation, Beste Podcast en Beste Presentator bekendgemaakt.  

Veenstra: "Wow, wat een ontzettend grote eer! Ik weet wie er in de jury zitten en die heb ik hoog zitten. Ik zal mij nog harder gaan inzetten voor de kracht en schoonheid van podcasting."

Door zijn verdiensten op gebied van het nieuwe radiomaken en zijn actieve rol om de voordelen van online radio en podcasting aan de man te brengen, was het merendeel van de Online Radio Awards-jury er snel over eens dat Veenstra dé ambassadeur van 2018 is.

De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform spreekbuis.nl organiseren dit jaar voor de eerste maal de Online Radio Awards. Daarmee worden er voor het eerst in de Nederlands radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor internet-only radiomakers en podcasters. Het publiek kon via de website zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator.

Jury: "Podcastuitvinder Adam Curry is dé podfather, maar Michiel Veenstra is in Nederland al jaren degene die de kar trekt op het gebied van podcasting, online radio en inzet van social media bij het maken van radio. Als er een persoonlijkheid is die het online radioplatform in Nederland kan bevorderen, dan is dat Michiel. Hij snapt het technisch, maar ook vanuit een visionaire kijk. Hij heeft een breed platform opgebouwd en het publiek vertrouwd hem. Michiel laat altijd zijn enthousiasme over podcast zien en horen. Daarnaast draagt hij dit uit naar een belangrijke doelgroep: de jongeren. Hij toont zich daarin veelzijdig, experimenteert soms en toont daarmee grote affectie. Hij is dé ambassadeur voor podcast in Nederland en is door zijn liefde, vakmanschap en durf om te experimenteren hét gezicht geworden van de opkomende podcastindustrie in Nederland. Michiel is podcast, no doubt about it."

www.onlineradioawards.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie