Millennials grootverbruikers van audio
26-10-2017 15:17:00 | Door: | hits: 3398 | Tags:

De tijd die millennials aan audio besteden, ligt met 202 minuten per dag 7 procent boven het landelijk gemiddelde (190 minuten per dag). Bijna tweederde van de audiotijd van millennials bestaat uit live radio. Deze resultaten komen uit de meest recente versie van het Audio Distributie Onderzoek (ADO) van de Stichting NLO (Nationaal Luister Onderzoek). Dit onderzoek is uitgevoerd door GfK onder ruim 5300 respondenten van 13 jaar en ouder.

De muziekdiensten (inclusief niet reclamedragend) hebben onder de doelgroep van millennials - in dit onderzoek gedefinieerd als de leeftijdsgroep 20-34 jaar - een aandeel van 20 procent en aan eigen muziek besteedt de millennial gemiddeld 6 procent van de totale luistertijd.

Smartphone en laptop

Meer dan de helft (53%) van de millennials gebruikt de autoradio weleens als luisterapparaat voor live radio. Dat is vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde van 58 procent. Een groter verschil is te zien bij de smartphone en de laptop. 40 procent van de millennials gebruikt hun smartphone om live radio te luisteren versus gemiddeld 26 procent smartphonegebruik in de totale groep van 13 jaar en ouder. De laptop/notebook is in de genoemde leeftijdsgroep het meest selectieve luisterapparaat. De gebruikspenetratie van 35 procent ligt ver boven het landelijk gemiddelde van 20 procent.

Er zijn ook duidelijke overeenkomsten tussen millennials en de gemiddelde Nederlander. Zo is het dagbereik van live radio vrijwel identiek met 61procent. De digitale distributie en het gebruik van digitale devices zorgt voor dit grote dagbereik onder 20-34 jarigen. Internet heeft een sterke positie met 25 procent als distribiteur van het radiosignaal.

www.nationaalluisteronderzoek.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie