Mireille van Ark volgt Sjors Fröhlich op als hoofdredacteur BNR Nieuwsradio
09-10-2019 23:15:00 | Door: David de Jong | hits: 3583 | Tags:

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich is door de gemeenteraad van Vijfheerenlanden voorgedragen voor benoeming tot burgemeester. Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark heeft de hoofdredactionele taken bij BNR Nieuwsradio per direct overgenomen. Sjors Fröhlich heeft zijn werkzaamheden met onmiddelijke ingang neergelegd om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. De gemeente Vijfheerenlanden is per 1 januari 2019 ontstaan als gevolg van een fusie van de gemeenten Vianen, Leerdam and Zederik.

De directie van de FD Mediagroep is voornemens om Mireille van Ark voor te dragen als definitieve opvolger. Sjors Fröhlich was sinds januari 2013 hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.

Eugénie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep: "Het is heel jammer dat Sjors Fröhlich BNR gaat verlaten, maar we gunnen hem zeer de nieuwe positie. Onder Sjors Fröhlich is BNR op de kaart gezet als één van de meest innovatieve mediabedrijven van Nederland. Ik ben heel erg blij dat we met Mireille van Ark een geweldige beoogde nieuwe hoofdredacteur in huis hebben. In haar functie als adjunct heeft Mireille van Ark een groot aandeel gehad in het succes van BNR.”

Sjors Fröhlich: "Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille van Ark enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen.”

Mireille van Ark: “BNR is echt een geweldige club om leiding aan te mogen geven. Ik dank de directie voor het vertrouwen in mij en ben er trots op dat BNR straks als eerste landelijke nieuwsorganisatie een vrouwelijke hoofdredacteur heeft.”

Mireille van Ark is sinds 1 januari 2019 adjunct-hoofdredacteur en was daarvoor eindredacteur en chef Specialists en On Demand. Zowel Mireille van Ark als Sjors Fröhlich heeft een verleden bij de NCRV-radio bij de Nederlandse Publieke Omroep.

www.bnr.nl
www.fdmg.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie