Mona Keijzer: in mei duidelijkheid verlengingstermijn FM-licenties
19-03-2021 15:37:00 | Door: David de Jong | hits: 1156 | Tags:

Mona Keijzer, demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, zal uiterlijk begin mei 2021 aangeven of de verlengingstermijn van de licenties van de radiostations die via DAB+ en FM uitzenden 2 of 3 jaar wordt. De uitzendlicenties lopen op 1 september 2022 af.

De Tweede Kamer had in november 2021 in een motie de regering verzocht om de licenties met drie jaar te verlengen. De CDA-staatssecretaris zegde daarop een verlengingstermijn van minimaal 2 jaar toe tot 1 september 2024.

Mona Keijzer gaf daags na de verkiezingen aan dat na het onderzoek van SEO Economisch Onderzoek duidelijk zal worden of een verlenging van drie jaar proportioneel is in verhouding met het gestelde doel.Begin mei zal hier uiterlijk duidelijkheid over komen. SEO Economisch Onderzoek is bezig met berekeningen rondom de verlengingsprijzen van de radiovergunningen.

Afgelopen jaar was er in de radiosector en in het parlement veel discussie over het aflopen van de radiovergunningen, aangezien de regering oorspronkelijk het plan om de frequenties opnieuw te verdelen, wilde doorzetten. Nadat de Tweede Kamer een verlenging afdwong, kwam er enige rust. Partijen als de VVD, PVV, D66, PvdA en de ChristenUnie hebben de staatssecretaris gewezen op de met 132 stemmen gesteunde motie die een verlenging van drie jaar vroeg en vroegen in februari 2021 de staatssecretaris om opheldering en uitvoering van de motie.

www.rijksoverheid.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie