Music Care lanceert twee muziekzenders bij JUKE voor mensen met dementie
21-09-2021 16:32:00 | Door: David de Jong | hits: 2645 | Tags:

Music Care heeft twee twee non-stop muziekzenders op JUKE gelanceerd, het gratis audioplatform van Talpa Network. De zenders bestaan uit nostalgische muziek, om zorgmedewerkers te ondersteunen in hun zorgtaken voor cliënten met dementie.

De muziekzenders Music Care Ontspannen en Music Care Activatie zijn een voorloper op een app wordt ontwikkeld door Media.Monks en waar crowdfunding voor is gestart. Met deze app wil Music Care de zorg op een snelle en makkelijke manier toegang bieden tot de juiste muziek voor iedere situatie.

Elk uur komen er vijf mensen met dementie bij in Nederland. Eén op de drie vrouwen krijgt dementie en ondertussen is het doodsoorzaak nummer één. Dementie in verschillende vormen voor (alzheimer, vasculaire dementie en frontotemporale dementie en Lewy body dementie) met verschillende symptomen. Er is geen medicijn voor. Music Care brengt al zeven jaar nostalgische muziekvoorstellingen in de zorg en wil dit nu toegankelijk maken voor iedereen.

Astrid Nijssen, oprichter Music Care: "Wat muziek voor effect heeft op deze doelgroep is magisch. Door de herkenbare verhalen die wij naspelen, komen herinneringen weer tot leven en je ziet de mensen opbloeien. Er was zelfs een man die na een jaar stilte weer ging praten! Met het ontwikkelen van de app willen we dit muziekgeluk dagelijks borgen in de zorg. Ons motto is om met het juiste liedje, mensen die niet willen opstaan, te laten dansen in de ochtend."

Anna-Eva Prick, neuropsycholoog: "Muziek is een krachtig therapeutisch instrument. Mensen met dementie kennen vaak momenten met angst, onrust of eenzaamheid. Muziek kan hierbij een belangrijke rol spelen om hen zo rustig te maken, contact te leggen en vertrouwen te krijgen. Muziek brengt herinneringen naar boven en men kan weer zaken aan elkaar linken."

De non-stop muziekzenders zijn samengesteld samen met de experts van Music Care. Om nu al zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeftes kunnen zorgverleners kiezen tussen de muziekthema’s ontspannen en activatie. 

Op dinsdag 5 oktober organiseert Music Care een benefietavond bij The Duke Club in Nistelrode. Deze feestelijke avond wordt gepresenteerd door Gordon, die het belang van dit initiatief onderstreept: "Het is zo belangrijk om het leven met dementie een stukje mooier te maken met muziek."

www.musiccare.nl
www.talpanetwork.com
www.juke.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie