NPO 3FM schrapt de loopactie bij Serious Request 2020
22-10-2020 14:20:00 | Door: David de Jong | hits: 1913 | Tags:

De publieke radiozender NPO 3FM schrapt als gevolg van de coronacrisis bij Serious Request de actie waarbij dj's van Roermond naar Zwolle lopen. De NPO noemt het niet verwantwoord om Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende, Wijnand Speelman en Rob Jansen deze route te laten lopen nu mensen vooral thuis moeten blijven. De opbrengst zal dit jaar opnieuw naar zorghulpverleners gaan opdat die tijdens de coronatijd worden ontlast.

De actie die van 18 tot en met 25 december 2020 zal worden georganiseerd, is de laatste keer dat die met het Rode Kruis zal zijn, die sinds 2004 met NPO 3FM samenwerkt. De NPO werkt vanwege het schrappen van de dj-loop aan een alternatieve invulling voor de Serious Request-actie 2020. In april 2020 organiseerde de radiozender vanwege de coronacrisis een extra Serious Request actie. De luistercijfers van de publieke radiozender hadden toen een dramatisch lage score (2,2 procent marktaandeel). Ook ten tijde van de reguliere Serious Request in december 2019 behaalde de radiozender een dramatisch marktaandeel (2,3 procent). Serious Request behaalde ten tijde van de hoogtijdagen van het Glazen Huis een marktaandeel van boven de 10 procent. Sinds 2018 wordt onder de naam Serious Request The Lifeline een wandelroute afgelegd. Dit is tot op heden zowel financieel als qua beluistering geen succes gebleken vergeleken met de opbrengsten en beluistering van de periodes daarvoor, waarmee de vraag gesteld kan worden of de opbrengsten hoger zijn dan de totale kosten die de NPO met overheidsgelden maakt.

Sharid Alles-Uppelschoten, zendermanager NPO 3FM: "Het is ongelooflijk jammer. Ondanks alle zorgvuldig uitgedachte plannen en de intensieve samenwerking met de veiligheidsregio"s om 3FM Serious Request: The Lifeline toch coronaproof door te laten gaan, zijn we ingehaald door de realiteit en hebben we besloten om de plannen en de route van Roermond naar Zwolle uit te stellen naar volgend jaar. NPO 3FM zet zich natuurlijk in de week voor kerst nog steeds in voor het Rode Kruis om met de opbrengst de hoogspanning van de zorghulpverleners te verlichten en om de verspreiding van corona tegen te gaan. Er zijn een aantal hele toffe ideeën die we snel bekend gaan maken, maar zeker is dat de dj's 24 uur per dag live radio en online content maken. En natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen vanuit hun eigen thuisomgeving mee doen met 3FM Serious Request: The Lifeline."

www.npo3fm.nl
www.npo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie