NPO FunX lanceert webserie Homies
31-08-2017 16:13:00 | Door: | hits: 2311 | Tags:

In de webserie FunX Homies brengt radiozender NPO FunX jonge vluchtelingen met een verblijfstatus en luisteraars dichter bij elkaar. Vier jongeren uit totaal verschillende leefwerelden leren elkaar beter kennen en vormen zo hun eigen beeld over elkaar. In twee afleveringen, die op donderdag 31 augustus en donderdag 7 september op FunX.nl verschijnen, vormt een nieuwkomer een koppel met een FunX homie. Deze laatste is iemand uit het publiek van FunX die zich voor dit project heeft aangemeld om de nieuwkomer wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving.

In de online serie leren vluchteling en luisteraar elkaar beter kennen: wie zijn de personen achter de vluchteling en de Nederlander? De FunX Homies verwelkomen de Syrische jongeren in hun dagelijks leven in Nederland. Zo komen ze in contact met onze samenleving en gebruiken, waaronder onze eetcultuur. Andersom leren ook de homies van alles over de vluchtelingen. Hoe is het om alles achter te moeten laten en opnieuw te beginnen? Hoe voelt het om in een land te verblijven waar niet iedereen je met open armen ontvangt? Hoe zien zij de toekomst? Waar dromen zij van?

Layth en Linzey

In de eerste aflevering delen de Syrische Layth (17) en luisteraar Linzey (18) hun dagelijkse struggles. Ook blikken ze samen voorzichtig vooruit op hun toekomst in Nederland. Zo neemt Linzey Layth mee op sleeptouw langs haar favoriete pizzeria om samen pizza's te maken, eet Layth zijn eerste Surinaamse bara en leert hij de familie van Linzey kennen. Linzey vond het een bijzondere ontmoeting die ze niet snel zal vergeten. De belangrijkste les die zowel Linzey als Layth uit de dag hebben gehaald: “Beoordeel niet zomaar iemand als je zijn of haar verhaal niet kent.”

De eerste serie staat online op www.funx.nl. Het tweede deel volgt op donderdag 7 september. In deze aflevering organiseert luisteraar Dounia (19) een barbecue voor familie en vrienden. De Syrische Mahmoud (19) is ook uitgenodigd en helpt mee in de voorbereiding.

www.funx.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie