NPO Radio 1 komt met meer verdieping; zenderstem Hans Hoogendoorn verdwijnt
15-12-2021 12:07:00 | Door: David de Jong | hits: 2017 | Tags:

NPO Radio 1 vernieuwt per 3 januari 2022 de programmering met meer verdiepende en opiniërende programma’s. De bekende zenderstem van NPO Radio 1, Hans Hoogendoorn verdwijnt van de zender na meer dan 40 jaar. Eerder verdween de stem al bij andere radio- en tv-zenders. Deze stem wordt vervangen door Sander Guis en Wendy Duivenvoorde. Wel blijft Hans Hoogendoorn nog de stem van Met Het Oog op Morgen.

Het meer entertainende programma Blok & Toine verdwijnt om plek te maken voor Villa VdB met Jurgen van den Berg die van de NOS overstapt naar Omroep Max. Daarbij zal het programma aandacht besteden aan achtergronden van het nieuws en onder meer een consumentenrubriek uitzenden. Ook zal het programma Geld of je Leven van de Evangelische Omroep dagelijks aandacht besteden aan geld.

Fidan Ekiz en Wieger Hemmer presenteren voortaan voor de NTR en Powned op zaterdagmiddag vanuit Rotterdam een opiniërend programma op locatie. Het NOS Radio 1 Journaal zal voortaan op werkdagen door Astrid Kersenboom worden gepresenteerd, terwijl Bureau Buitenland verhuist naar de middag waar het sportprogramma van BNNVARA verdwijnt en het programma DeNieuws BV wordt ingekort.

Powned krijgt meer zendtijd met het wekelijkse programma Goed Ingelichte Kring met Chazia Mourali en ook HUMAN zal voortaan wekelijks De Publieke Tribune met Coen Verbraak uitzenden. Dit zijn allemaal opinierende achtergrondprogramma’s.

De per 1 januari 2022 tot aspirant omroep toegelaten Omroep Zwart moet het doen met een nachtprogramma van 03:00 tot 06:00 uur met Milouska Meulens terwijl de andere aspirant omroep Ongehoord Nederland podcasts zal brengen, maar niet op NPO Radio 1 zelf zal uitzenden.

NPO Radio 1 heeft de slogan Wie luistert, weet meer.

Klaske Tameling, zendermanager van NPO Radio 1 bij de NPO: “Samen met de omroepen streven we met deze vernieuwde programmering naar meer verdieping en meer diverse geluiden uit de samenleving. Tegelijkertijd blijft NPO Radio 1 het betrouwbare journalistieke baken dat luisteraars dag en nacht live op de hoogte houdt van nieuws en sport en biedt daarbij context, duiding en achtergronden. We voorzien daarmee in een grote behoefte bij het publiek.”

www.nporadio1.nl
www.npo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie