NPO Radio 1 lanceert Tour-podcast De Kopgroep
06-07-2018 10:19:00 | Door: | hits: 2549 | Tags:

NPO Radio 1 lanceert deze zomer een speciale Tour de France-podcast, waarin Mart Smeets, Joost Vullings (AVROTROS) en Martijn Hendriks (NOS) dagelijks hun analyse geven over de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

Het idee voor de podcast is ontstaan op de redactie van Radio EenVandaag, waar politiek analist Joost Vullings werkt en waar Smeets regelmatig te horen is.

Vullings: "Als de politiek in Den Haag stopt, start de Tour. Wat is het leven toch mooi als je daar dan dagelijks je zegje over mag doen samen met een icoon als Mart Smeets en met een kenner als Martijn Hendriks."

De Tour-podcast: De Kopgroep, praat de luisteraar elke ochtend bij over de etappe van die dag.

Vullings: "Binnen tien minuten weet je genoeg om bij het koffie-automaat indruk te maken op je collega's. Je hoort welke favorieten gaan voor de dagzege, een prachtige anekdote uit de rijke ervaring van Smeets en we peilen de sfeer in het peloton."

Vakantieverhalen

NPO Radio 1 brengt dit jaar ook weer een speciale vakantieverhalenpodcast uit. De podcast biedt een selectie van documentaires en andere radioverhalen.

Wim Eikelboom, podcastcoördinator van NPO Radio 1: "De vakantieverhalenpodcast is makkelijk mee te nemen en te beluisteren tijdens het autorijden, vliegen, op de camping of op het strand."
Luisteraars kunnen genieten van een spannend misdaadverhaal, een vertelling over de liefde en documentaires van de radioprogramma's OVT (VPRO) en RadioDoc (NTR/VPRO), het hoorspelhalfuur (AVROTROS/NTR/VPRO).

Tour-podcast De Kopgroep van NPO Radio 1 staat dagelijks rond 11:00 uur online.
De vakantieverhalenpodcast, Verhalen voor in de hangmat, staat online.

www.nporadio1.nl