NPO Radio 1 presenteert Hallo Hier Hilversum
05-11-2018 13:21:28 | Door: | hits: 2059 | Tags:

Met de lancering van de podcastserie Hallo Hier Hilversum op dinsdag 6 november geeft NPO Radio 1 de aftrap voor het honderdjarig jubileum van de radio. In 2019 bestaat de radio in ons land een eeuw.

In Hallo Hier Hilversum bespreken Vincent Bijlo, "Ik ben hartstochtelijk radiomaker, radiorecensent en radioliefhebber", en oud-NPO Radio 1-presentator Ger Jochems legendarische programmafragmenten en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio.

Vincent Bijlo: "De radio is onze metgezel, elke dag, maar de ether is vluchtig. Tijd voor 100 jaar uitzending gemist. Van Waterhoogten tot Hersengymnastiek, van Negen Heit De Klok tot G.B.J. Hiltermann, van Joost Den Draaijer tot Edwin Evers. Fris je geheugen op en hoor met oren van nu hoe het toen klonk."

De podcastserie Hallo Hier Hilversum is een initiatief van NPO Radio 1 in samenwerking met NTR en Beeld en Geluid. Op dinsdag 6 november, de 99e  verjaardag van de radio, verschijnt de eerste aflevering. Daarin duikt het Hallo Hier Hilversum-duo in het fenomeen kinderradio.

Duo: "Het is de radio waarmee Ger en ik zijn grootgebracht. Weet je bijvoorbeeld dat Antoinette van Dijk in 1924 het AVRO Kinderuurtje begon? En wat dacht je van Paulus De Boskabouter, Kleutertje Luister en het Borat Kinderhoekje?"

Hallo Hier Hilversum is vanaf dinsdag 6 november te beluisteren via de bekende podcastplatforms en nporadio1.nl/podcasts. Wekelijks verschijnt een aflevering die podcastabonnees vanzelf toegestuurd krijgen.

Op 6 november 1919 bracht Hanso Idzerda het allereerste radioprogramma voor publiek in de ether. Honderd jaar later is de radio nog altijd een populair medium. Dagelijks luisteren 3,8 miljoen mensen in ons land kortere of langere tijd naar een publieke radiozender. NPO Radio besteedt komend jaar op verschillende manieren aandacht aan 100 jaar radio.

Dit artikel verscheen eerder hier

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie