NPO Radio 1 presenteert Nationale Taaldebat
19-10-2017 11:50:00 | Door: | hits: 3145 | Tags:

Zaterdag 4 november presenteert NPO Radio 1 het Nationale Taaldebat over prangende taalkwesties. In de bibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen leidt gastheer Frits Spits debatten over de uiteenlopende onderwerpen, zoals de opmars van genderneutrale taal, zorgen over de verengelsing van het hoger onderwijs en de vraag of sociale media tot verrijking of verarming leiden van ons taalgebruik.

NPO Radio 1 lanceert tijdens het Nationale Taaldebat een top 10 van de meest populaire framewoorden van 2017, strategisch woorden uit de politiek en journalistiek die sterke beelden oproepen. Naast debatten over de hete hangijzers in het Nederlands taalgebruik, zijn er muzikale optredens van onder meer zangeres Trijntje Oosterhuis.

Het NPO Radio 1 Nationale Taaldebat is een samenwerking van NPO Radio 1-programma De Taalstaat (KRO-NCRV), de Volkskrant en de Letterenfaculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bij het NPO Radio 1 Nationale Taaldebat op zaterdag 4 november 2017 van 11.00 tot 13.00 uur in de universiteitsbibliotheek van Nijmegen is plek voor 200 bezoekers. Aanmelden kan via de website.

www.radio1.nl/taaldebat

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie