NPO Radio 1 tot en met 5 voortaan vanuit een gebouw
25-10-2019 16:19:00 | Door: David de Jong | hits: 3187 | Tags:

NPO Radio 1 tot en met 5 zenden vanaf dinsdag 29 oktober 2019 uit vanaf één gebouw. NPO Radio 1, NPO 3FM en NPO Radio 4 zonden sinds 2018 uit vanaf het zogeheten Radiohuis van de Nederlandse Publieke Omroep op het Hilversumse Mediapark. Op donderdag 24 oktober 2019 is daar NPO Radio 2 bijgekomen.

Met de verhuizing van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verlaat de NPO de studio's in het M-gebouw dat eigendom is van AVROTROS en KRO-NCRV. Beide omroepen hadden bezwaar tegen de verhuizing, die volgens de NPO juist kostenefficiëntie met zich meebrengt. De bezwaren zijn juridisch uitgevochten in het voordeel van de NPO. Alleen NPO FunX blijft vanuit Rotterdam uitzenden. 

Oorspronkelijk hadden de omroepverenigingen eigen studio's waar de uitzendingen vandaan kwamen, op NPO 3FM na. Sinds 2004 zenden de radiozenders vanuit één studio uit. NPO Radio 2 en later ook NPO Radio 5 kwamen daarbij vanuit het zogeheten AKN-gebouw, dat later tot M-gebouw is omgedoopt.

Jurre Bosman, directeur audio NPO: "Deze beweging is een efficiencyslag. Voor de luisteraars gaan de uitzendingen gewoon door; achter de schermen kunnen NPO Radio 1, 2, 4, 5 en 3FM zaken als studio's, noodstroomvoorziening en beveiliging delen. Een historisch moment: in het jaar dat de radio honderd jaar bestaat komen de vijf landelijke publieke radiostations eindelijk bij elkaar."

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie