NPO Radio 4 lanceert Klassiek Geeft
19-06-2018 11:21:21 | Door: | hits: 2304 | Tags:

Hoogleraar Erik Scherder heeft live in de uitzending van De Klassieken het startsein gegeven voor NPO Radio 4 Klassiek Geeft 2018. Met deze actie wil NPO Radio 4 bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

Uit onderzoek blijkt dat het bespelen van een muziekinstrument kinderen socialer en meer gefocust maakt. NPO Radio 4 vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk basisschoolkinderen in Nederland de kans krijgen om een instrument te bespelen. De zender roept twee weken lang zijn luisteraars op om geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest.

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie: "Muziekmaken levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van hersenen van jonge kinderen. Uw donatie betekent een onuitwisbare verrijking voor het muzikale leven van deze kinderen."

Het Instrumentendepot Leerorkest leent als nationale instrument-o-theek muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in heel Nederland. In eerdere acties heeft NPO Radio 4 hier ook geld voor ingezameld, maar er is nog steeds een tekort aan instrumenten en de onderhoudskosten zijn hoog. Het Instrumentendepot wil bovendien een bus aanschaffen om door heel Nederland instrumenten te kunnen repareren.

Luisteraars van NPO Radio 4 kunnen Klassiek Geeft 2018 steunen door geld te doneren. In ruil daarvoor mogen zij bijvoorbeeld een muziekstuk aanvragen of een aankondiging op zender doen.

NPO Radio 4 heeft tijdens de actieperiode in verschillende programma's aandacht voor muziekeducatie, waarbij natuurlijk ook kinderen zelf aan het woord komen. Musici vertellen over hun eerste muzieklessen en in de doordeweekse programmering zijn in elk programma de aangevraagde verzoeknummers te horen.

De actie loopt tot en met vrijdag 29 juni. Op deze laatste dag is er in het CEC in Amsterdam Zuid-Oost van 16:00 tot 17:00 uur een groot evenement. Zo'n 300 kinderen maken muziek en NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp speelt tuba met een meisje uit het Leerorkest. De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok. Ook wordt dan de opbrengst van de actie bekendgemaakt. NPO Radio 4 doet verslag in de uitzendingen van 4 de Middag en Podium. Het evenement wordt live gestreamd,  via de site van het Leerorkest en de website van Radio 4.

www.nporadio4.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie