NPO komt in najaar 2020 opnieuw met audioplatform
26-08-2020 16:50:00 | Door: David de Jong | hits: 1627 | Tags:

Circa 15 jaar na de lancering van Radiocast komt de NPO opnieuw met een audioplatform waar het al haar audiocontent wil samenbrengen. De NPO komt in september met meer informatie over hetplatform. Het is niet waarschijnljik dat content van commerciële radiozenders te horen zal zijn in verband met het verbod op het maken van winst door derden.

De NPO heeft via NPO Start en NPO Plus een kosteloos en betaald platform voor met name videocontent. In tegenstelling tot andere publieke Europese omroepen kent de NPO geen eigen overkoepelend audioplatform. Wel hebben de afzonderlijke radiostations eigen websites en apps. Ook wordt via het audioplatform Juke van Talpa Network podcasts aangeboden.

Minister Arie Slob heeft eerder het initiatief genomen om de sector met een gezamenlijke audioportal te laten komen in navolging van NLZiet. In de praktijk lijken partijen echter op het vlak van audio vooral hun eigen platforms aan te bieden.

In 2005 lanceerde de NPO Radiocast met een verzameling van podcasts en streams van de radioprogramma's van onder meer NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4 en NPO Radio 5. Dit platform verdween na enkele jaren en radiostations focusten zich op hun eigen websites en apps.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie