NRC Podcasts, Opium (AVROTROS, NPO Radio 4) en Kink genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon 2021
03-09-2021 16:36:00 | Door: David de Jong | hits: 2342 | Tags:

NRC Podcasts, Opium (van AVROTROS, NPO Radio 4) en radiozender Kink zijn genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. De Zilveren Reissmicrofoon en De Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren worden sinds respectievelijk 1961 en 1966 toegekend door jury’s van tv- en radiocritici en mediajournalisten. De jury van de Zilveren Reissmicrofoon staat onder leiding van Vincent Bijlo (radiocommentator NRC) en bestaat dit jaar verder uit Rutger Boxhoorn (radiodocent Hogeschool InHolland), Sagid Carter (dj/ radiomaker), Jan Emous (oud-radiomaker en blogger), Frederique de Jong (journalist bij onder andere Follow the Money), Paul van der Lugt (oud-directeur RTV Utrecht), Arjan Snijders (mediajournalist), Iris Verhulsdonk (redacteur en podcastmaker NRC), Edwin Wendt (freelance muziekjournalist), Roeland van Zeijst (freelance mediajournalist en werkzaam bij de Politie).

Vanwege zijn persoonlijke betrokkenheid bij NRC stemt Vincent Bijlo niet mee bij de verkiezing van de uiteindelijke winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon 2021. Iris Verhulsdonk is om dezelfde reden alleen als jurylid betrokken bij de toekenning van de Ere Zilveren Reissmicrofoon en de speciale vermelding.

Sorry voor mijn broertje van Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt (NPO 3FM, KRO-NCRV, Hogeschool Utrecht) hebben een speciale vermelding gekregen. De Ere Zilveren Reissmicrofoon voor De Nederlandse Top 40 wordt in ontvangst genomen door Erik de Zwart en verscheidene andere kopstukken uit de geschiedenis van de hitlijst.

Bij de uitreiking wordt een symposium georganiseerd waar onder meer Lidewij Hentenaar  (directeur van het Radio Advies Bureau), vertelt over de veranderingen in de systematiek van het kijk- en luisteronderzoek. Onder leiding van Mieke van der Weij spreken vervolgens twee panels over achtereenvolgens de functie van de ouderwetse radio en de koers in podcastland. De panelleden zijn: Jurre Bosman (directeur Audio NPO), Dave Minneboo, (directeur Qmusic), Mireille van Ark (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio), Anne Janssens (oprichter Dag en Nacht Media), Anne Moraal (chef Audio NRC) en Iwan Reuvekamp (Audio & Voice Innovation Manager bij DPG Media).


www.nipkowschijf.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie