Nederlandse versie podcastdienst Podimo gestart voor 5 euro per maand
19-04-2022 00:52:00 | Door: David de Jong | hits: 1896 | Tags:

Podcastdienst Podimo is op vrijdag 15 april 2022 gestart met een Nederlandse versie. De app biedt een deels exclusief aanbod. Daarnaast zijn er podcasts te vinden die ook elders te beluisteren zijn en luisterboeken.

Luisteraars betalen 4,99 euro per maand. Voor 9,99 euro per maand is ook een premiumversie beschikbaar waarbij naast podcasts ook luisterboeken beschikbaar zijn. Tot eind mei biedt het bedrijf een kosteloze proefperiode van 90 dagen aan. Vanaf juni 2022 zal de proefperiode één maand worden. De opbrengsten worden gedeeld met de podcastmakers. Ook de niet-exclusieve shows zouden delen in de opbrengsten op basis van luistercijfers. De makers krijgen gezamenlijk de helft van de abonnementsinkomsten. 

Exclusieve uitzendingen

Podimo is een van origine Deens bedrijf dat in het voorjaar van 2022 een Nederlandstalige afdeling opende, . Om meteen van start te gaan met een breed aanbod van exclusieve podcasts sloot het bedrijf deals met bekende podcastmakers zoals Tonny Media en nam het Dag en Nacht Media over. Bij de start zijn er 25 exclusieve podcasts beschikbaar. 

De podcasts Man, man, man (van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren) de Zelfspodcast (van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema), Moordcast (van Dionne Slagter), Geuze & Gorgels (met Monica Geuze en Kaj Gorgels) en Marc-Marie & Aaf vinden (nog eens) iets (met Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius) zijn voortaan exclusief bij Podimo te beluisteren.

Ook zijn Mr. Big, De Willem Podcast, Jong Beleggen (met Pim Verlaan en Milou M. Brand), Alle Geschiedenis Ooit, Echt Gebeurd, De Rode Lantaarn, POM (Podcast Over Media met Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth) en De Universiteit van Nederland te beluisteren via Podimo. Podimo heeft plannen om populaire podcasts uit andere landen te vertalen, waaronder crimepodcasts.

Achtergrond

De dienst bestaat in 21 landen waaronder Denemarken, Latijns-Amerika, Duitsland, Spanje en Noorwegen en wil de Netflix worden voor podcasts. Podimo werd in april 2019 opgericht door Morten Strunge, die eerder investeerde in Blendle en werkte voor de audiodienst Storytel. Alexander Klöpping is adviseur voor Podimo.

Podimo sloot eerder deals met het Amerikaanse iHeart Media, het Amerikaanse Wondery (Amazon-deelneming), het Duitse platform Fyeo en de Noorse crimi-auteur Jo Nesbo. Het bedrijf haalde als start-up 120 miljoen euro aan investeringen op. het bedrijf verwacht de komende jaren nog verliezen te draaien. Op termijn heeft het bedrijf de doelstelling 2 miljoen Nederlandse abonnees te werven.

In maart 2022 nam Podimo de podcastuitgever Dag en Nacht Media over.

www.podimo.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie