Nick Schilder start persoonlijke podcast over duurzaam leven: Plan B
18-01-2022 12:22:00 | Door: David de Jong | hits: 1555 | Tags:

De Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat Nick Schilder een persoonlijke podcast maakt over duurzaam leven. Hij probeert als bewuste consument zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Maar zou hij niet méér kunnen doen? Leven op een manier die goed is voor onze planeet? In de podcast Plan B gaat Nick Schilder op zoek naar andere gewoontes. Vanuit zijn eigen afvalbak, kledingkast, fruitschaal onderzoekt hij hoe het anders kan. Een zoektocht die hem in contact brengt met scherpe denkers en originele doeners. 

De podcast is voortgekomen uit Nick Schilders nieuwsgierigheid naar duurzaamheid. Als bewuste consument probeert hij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken, maar hij vraagt zich af of hij niet meer kan doen. Met een onderzoekende en nieuwsgierige blik houdt hij zijn eigen gewoontes tegen het licht. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij denkers met achtergrondinformatie en doeners. Van circulaire spijkerbroekenfabrikanten tot eten uit een voedselbos. Inzichten en ideeën die Nick Schilder vervolgens in zijn eigen leven kan toepassen.

Herkenbare uitdaging

Plan B wil vooral laten zien dat duurzamer leven vaak een kwestie is van andere gewoontes aanleren. De podcast wil het bewustzijn over duurzamere keuzes vergroten, zonder moraliserend te zijn. Nick Schilder: “Als het over duurzaamheid gaat, wordt het al heel snel vingerwijzen, over wat je allemaal fout doet. Daar wilden we echt bij wegblijven. Ik doe het zelf namelijk ook niet perfect. Ik denk dat veel Nederlanders zich hierin zullen herkennen. Je wil het wel goed, beter doen, maar hoe dan? Het onderwerp wordt, bijvoorbeeld op verjaardagen of een andere informele setting, soms beschouwd als ongezellig of ongemakkelijk, maar het heeft ook interessante en uitdagende facetten. Dat willen we met deze podcast graag belichten. Ik hoop vooral dat het luisteraars inspireert om anders na te denken over de keuzes die zij maken.”

Laagdrempelige oplossingen

De Nationale Postcode Loterij steunt, dankzij haar deelnemers, al meer dan dertig jaar goede doelen die bijdragen aan een groene en rechtvaardige wereld. Marie-Claire Lintz, hoofd Marketing bij de Postcode Loterij: “De zoektocht van Nick Schilder is voor vele Nederlanders herkenbaar. Met deze podcast willen wij het onderwerp op een voor ons nieuwe manier onder de aandacht brengen. Wij hebben daarbij bewust voor een vorm gekozen die inspireert, zodat het leuk is om naar luisteren. Ondertussen krijg je inzichten over hoe je je eigen leven op een laagdrempelige manier duurzamer kunt maken.” 

De afleveringen van de zesdelige podcastreeks verschijnen elke twee weken en zijn te beluisteren via alle reguliere podcastplatformen. Plan B wordt uitgebracht door de Postcode Loterij. Audio agency Airborne was mede verantwoordelijk voor het concept en de inhoudelijke invulling van Plan B. Jaap Kwakman, onder meer bekend van de 3J’s, componeerde samen met Nick Schilder de leader. De audioproductie was in handen van Earforce.

Foto: Jurgen Jacob Lodder

www.postcodeloterij.nl
www.nickensimon.nl
www.airborne.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie