Nominaties voor de Online Radio Awards 2022
09-05-2022 12:49:00 | Door: Joke Heikens | hits: 1594 | Tags:

Voor de vierde keer in de Nederlandse radiogeschiedenis worden Online Radio Awards uitgereikt. Dit is een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. Uit de 18.176 uitgebrachte stemmen zijn vijf genomineerden per categorie naar voren gekomen.

De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, direct na een congres met als thema Vernieuwing. Dit vindt allemaal op 19 mei plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Radioman Erik de Zwart presenteert de awardshow.

Beste Podcast:

 

Beste Presentator:

 

Beste Online Radiostation:

 

Uit deze genomineerden kiest de jury de winnaar. Deze jury bestaat uit:

 

Richard Otto, uitgever Spreekbuis.nl: “Ook dit jaar hebben we weer grote variatie aan genomineerden, met de onlangs in opspraak geraakte Johan Derksen als opvallende nominatie. Het laat goed zien dat de audiowereld nog steeds razend actueel is.” 

Peter Contant, voorzitter verenigde-Online Radiostations: “Uit ons nieuwe onderzoek naar het luistergedrag van podcasts blijkt goed dat het medium podcast nog steeds volop in beweging is. Zo accepteren 70% van de luisteraars advertenties in podcasts en is 40% bereid om voor podcasts te betalen. Dat laatste geeft de stijgende populariteit van de podcast aan.”

www.onlineradioawards.nl

www.spreekbuis.nl

www.v-or.nl

www.beeldengeluid.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie