[Onderzoek] Sky Radio: concertbezoeker wil 75 euro betalen voor kaartje
30-09-2019 10:31:14 | Door: | hits: 1705 | Tags:

Meer dan de helft van de Nederlanders (57%) bezoekt wel eens een concert en wil daar ook voor in de buidel tasten. Gemiddeld is een concertbezoeker bereid om 75 euro te betalen voor een concertkaartje van een internationale band of artiest en voor een artiest van eigen bodem wil men gemiddeld 51 euro uitgeven. Dit blijkt uit onderzoek van Sky Radio in samenwerking met marktonderzoeksbureau MWM2.

Naast de kosten voor een toegangskaartje zijn bezoekers tevens bereid om voor de aanvullende kosten (zoals reiskosten en een eventuele overnachting) nog eens 102 euro uit te geven. Een meerderheid van de fans (63%) wil voor een optreden naar het buitenland reizen. Vooral mannelijke fans zien een tripje naar een ander land wel zitten (73%).

De totale kosten voor een concertbezoek lopen al snel richting een paar honderd euro en aangezien de meeste Nederlanders met hun partner een concert bezoeken (52%) kan dit per huishouden flink in de kosten lopen. Fans die nog nooit naar een concert van hun idool zijn geweest, geven dan ook als voornaamste reden (23%) dat ze het te duur vinden. Sky Radio speelt hier graag op in met Superstar Cash, een spel waarbij luisteraars iedere werkdag drie keer kans maken op 1000 euro. 

Superstar Cash

Sky Radio staat tot eind oktober in het teken van Superstar Cash, een spel waarbij luisteraars van maandag tot en met vrijdag drie keer per dag kans maken op 1000 euro. Iedere werkdag staat er een Superstar centraal, zoals Ed Sheeran, P!nk of Shawn Mendes. Als luisteraars tussen 09:00 en 10:00 uur, 10:00 en 11:00 uur en 13:00 en 14:00 uur een hit van deze artiest horen, maken zij direct kans op 1000 euro door in de Sky-app op de Sky-button te drukken.

Onderzoek onder Nederlanders (16 jaar en ouder) – in samenwerking met onderzoeksbureau MWM2. 524 respondenten – representatief voor de Nederlandse bevolking.

www.skyradio.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie