Online Radio Awards 2019 naar KINK, Domien Verschuuren en Man Man Man, de podcast
09-10-2019 23:41:00 | Door: David de Jong | hits: 3705 | Tags:

KINK, Domien Verschuuren en Man Man Man hebben de Online Radio Awards 2019 gewonnen. Domien Verschuuren won twee awards: Die voor Beste Presentator en voor Beste Podcast voor Man Man Man, de podcast. De award voor Beste Online Radiostation ging naar KINK.

Man Man Man is de podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren. De andere genomineerde podcasts waren F1 aan tafel, Trust Nobody, Echte Jan en De Krokante Leesmap. De jury beoordeelde Man Man Man, als podcast waarin de presentatoren zeer goed op elkaar zijn afgestemd in een evenwichtige en authentieke presentatie. De jury: "De herkenbare mannenonderwerpen, die zij in de uitzending bespreken zijn niet alleen interessant voor mannen, maar ook vrouwen. Het voelt soms net of ze gewoon bij je op de bank zitten. De jury waardeert ook de toegankelijke wijze hoe zij met adverteerders omgaan."

Domien Verschuuren won ook de award voor Beste Presentator en won het daarmee van Olav Mol van Grand Prix Radio, Michiel Veenstra van KINK en D-Tales, Chris Bergström van Man Man Man, de podcast en Tim op het Broek van KINK.

KINK won de award voor Beste Online Radiostation. Het online muziekstation herstartte haar uitzendingen in februari 2019, dankzij de initiatiefnemers Jan Hoogesteijn en Leon Ramakers en programmadirecteur Michiel Veenstra. Tussen 1995 en 2011 was de alternatieve zender, onder de naam KINK FM, ook al te horen via internet, kabel, satelliet onder de heerschappij van Vereniging Veronica. KINK liet de andere genomineerde stations: Grand Prix Radio, 40UP Radio, 192 Radio en Olympia Radio achter zich.

Het juryrapport: "KINK is al binnen enkele maanden na de lancering een belangrijke inspirator geworden van nieuwe alternatieve muziek in Nederland. Een station dat muzikale voorlichting geeft en de luisteraars weet te inspireren. De initiatiefnemers hebben flink geïnvesteerd om een volwassen station neer te zetten met een professioneel geluid en dat is goed te horen. KINK is daarmee hét ultieme voorbeeld hoe een station, zonder FM-frequentie, het verschil kan maken."

Sjors Fröhlich, de als burgemeester voorgedragen hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, won de award voor Online Radio Ambassadeur 2019. Hij kreeg de award vanwege de bij BNR Nieuwsradio ingevoegde innovatie en podcasting.

Het juryoordeel: "Als presentator van het radioprogramma Stand.nl wist Sjors Fröhlich al snel hoe belangrijk interactiviteit met luisteraars is. Hij durft met zijn kleine station grote stappen te nemen op het gebied van podcasting en radio innovatie. Hij zette al vroegtijdig de mogelijkheden van de smart speaker in. Begin dit jaar won hij ook al terecht een Marconi Award voor zijn SMART Radio-project. Een persoonlijkheid die met BNR het medium radio durft te vernieuwen."

De jury van online radio award bestond uit onder Richard Otto, Pierre Papa, Peter Contant, Isabelle Brinkman, Erik de Zwart, Amber Brantsen en Vincent Bijlo.

www.onlineradioawards.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie