Online Radio Awards met congres op donderdag 19 mei 2022
12-04-2022 15:35:00 | Door: David de Jong | hits: 1738 | Tags:

De prijzen voor de beste online radio- en podcastmakers van Nederland worden donderdag 19 mei 2022 uitgereikt tijdens de Online Radio Day vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Congres

Tijdens de Online Radio Day is er voorafgaand aan de Online Radio Awards opnieuw een congres georganiseerd. Dit jaar is er gekozen voor het thema Vernieuwing. De dag start met diverse workshops, waarbij jongeren van middelbare scholen uit Mediastad Hilversum de mogelijkheden leren van het maken van radio en podcasts.

Om 14:00 uur start het congresdeel onder leiding van Miss Podcast Mischa Blok, waarbij diverse mediaspecialisten waaronder Iwan Reuvekamp (Audio & Voice Innovation Manager bij DPG Media en programmadirecteur a.i. Qmusic), Jan Eleveld (Oprichter en eigenaar van Online & Hybrid Events en Starlive Communication & Events) en Daniel Smulders (voice-over en dj voor onder meer Jumbo Radio) vertellen over hun vernieuwingen op het gebied van audio. Ook kan er tijdens het congres door het (online) publiek worden gestemd op verschillende stellingen op het gebied van radio en podcasting.

Het congres wordt afgesloten met een speciale live podcast Dit Wordt De Radio door Arjan Snijders, Ron Vergouwen en Marcel van Roosmalen

Online Radio Awards

Direct na het congresdeel start om 16:00 uur de uitreiking van Online Radio Awards. Het prijzenfestival voor online radiomakers en podcasters, die na een coronapauze, weer feestelijk worden uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waarbij ook diverse verrassende acts op het podium staan. De awardshow wordt gepresenteerd door radio-icoon Erik de Zwart.  

Stemmen

Het publiek kan stemmen via de website op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. De jury kiest uit de shortlist met de meeste stemmen de winnaars. De shortlist bestaat per categorie uit 5 nominaties.

Jury

 De jury van de Online Radio Awards 2022 bestaat uit:

www.onlineradioawards.nl
www.spreekbuis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie