Online Radio Awards-uitreiking naar voorjaar 2022
13-09-2021 12:37:49 | Door: Saskia van Weert | hits: 1309 | Tags:

De uitreiking van de Online Radio Awards is verschoven naar 19 mei 2022. De prijzen voor de beste online radio- en podcast(makers) van Nederland worden uitgereikt tijdens de Online Radio Day vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum.

De organisatie bestaat uit de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl.

Peter Contant, voorzitter v-OR: “Het samenbrengen van online radio- en podcastmakers is een belangrijk onderdeel van ons event. Door de nog steeds bestaande beperkingen en onzekerheden, waardoor ook de Open Studio dagen dit najaar geen doorgang vinden, kiezen we ervoor om de Online Radio Awards en de Online Radio Day naar mei 2022 te brengen. We kunnen hierdoor een hoogwaardig evenement neerzetten waar wij en de mediastad trots op kunnen zijn.”

Richard Otto, uitgever Spreekbuis.nl: “Podcasting is al lang geen hype meer en landelijke uitgevers en merken nemen audio mee als vast onderdeel van hun mediamix of distributie. En dan hebben we ook nog de opkomst van text to speech, interactive audio technology en social audio. De volgende Online Radio Day staat daarom in het teken van vernieuwing.”

Gedurende de Online Radio Day wordt er de gehele dag live online radio gemaakt, zijn er workshops, is er een congres, een expo en worden de resultaten van het jaarlijkse Online Radio en Podcast Onderzoek bekend gemaakt. De dag wordt afgesloten met een feestelijke uitreiking van de Online Radio Awards.

Afgelopen jaar ging de award voor het beste online radiostation naar Efteling Kids Radio. Bastiaan Meijer, bekend van de spraakmakende podcast Podbast, won de award voor beste presentator en de award voor beste podcast van 2020 ging naar de Zelfspodcast van Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck.

www.onlineradioawards.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie