Peter de Vries zendermanager NPO Radio 2 en 5
02-12-2019 11:27:00 | Door: | hits: 2652 | Tags:

Peter de Vries is door de Raad van Bestuur van de NPO per 6 januari 2020 benoemd tot zendermanager van NPO Radio 2 en 5. Hij is momenteel hoofd Radio bij BNNVARA.

Jurre Bosman, directeur audio van NPO: “Peter is een publieke radioman in hart en nieren. Zijn carrière is hier ruim twintig jaar geleden begonnen en sindsdien heeft hij bij diverse zenders en omroepen uiteenlopende functies bekleed. Ik ben verheugd dat Peter deze brede ervaring als maker en manager nu gaat inzetten om het succes van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder uit te bouwen, in nauwe samenhang met onze andere radiomerken.”

Peter de Vries: “NPO Radio 2 en NPO Radio 5 worden gewaardeerd door vele luisteraars. Een enorme en terechte pluim voor de teams die daar keihard voor werken, zowel voor als achter de schermen. Het is een eer om daar leiding aan te mogen geven en een droom die waarheid wordt. 2020 mag beginnen!”

Peter de Vries begon in 1997 als presentator en producer bij NPO 3FM en was medeoprichter en nieuwslezer van NOS op 3 en grondlegger/presentator van het NOS Radio 2 Journaal. Als eindredacteur van het NOS Radio 1 Journaal was hij nauw betrokken bij de Olympische Spelen in Londen. In 2017 werd De Vries eindredacteur bij NPO Radio 2 en gaf hij inhoudelijk leiding aan onder meer de programma’s Jan-Willem Start Op en Stenders Platenbonanza. Sinds maart vorig jaar is hij hoofd Radio bij BNNVARA.

Peter de Vries volgt Jan-Willem van Engelen op die eerder aankondigde zijn taken te zullen neerleggen. Jan-Willem van Engelen startte op 1 april 2017 als zendermanager van NPO Radio 2.

www.nporadio2.nl
www.nporadio5.nl
www.npo.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie