Petra Grijzen naar NPO Radio 1 als presentator Nieuws en Co
30-03-2018 11:44:32 | Door: | hits: 2891 | Tags:

Petra Grijzen versterkt vanaf half juni het team van Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1. Op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land ingaat en ter plekke verslag doet. Ze vervangt in die dubbelrol Nadia Moussaid die naar Brandpunt+ vertrok. Lara Rense blijft de vaste presentator van Nieuws en Co.

De NTR/NOS is blij een ervaren presentator als Grijzen toe te kunnen voegen aan het Nieuws en Co-team. 

Barbara van der Klis, eindredacteur van NTR/NOS: "Grijzen is een goede interviewer en maakt al jaren met veel liefde en energie actuele aansprekende radio. Kortom; een aanwinst voor de show." 

Grijzen studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze geruime tijd in wisselende periodes werkzaam was. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits en van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Momenteel werkt ze als presentator bij het BNR-programma Spitsuur, waar ze de stem van de avondspits is.

Grijzen: "Bij BNR ben ik opgegroeid en heb ik met veel plezier het interviewen vanuit de studio geleerd. Bij Nieuws en Co ga ik nu het studiowerk combineren met De Bus, naar buiten. Iets wat ik al langer méér wilde doen. Mooi dus om die vormen van radiomaken te combineren. In een nieuwe journalistieke wereld waar ik andere journalistieke kanten kan ontwikkelen en nieuwe mensen ga ontmoeten. Ik kijk er naar uit!"

Nieuws en Co wordt iedere werkdag uitgezonden van 16:00 tot 18:30 uur op NPO Radio 1 en is een programma waarin nieuws, cultuur, diversiteit en wetenschap centraal staan.

www.ntr.nl
www.nos.nl
www.nporadio1.nl
www.bnr.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie