Podcast over cybercharlatan Rian van Rijbroek
19-07-2022 12:00:00 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 2133 | Tags:

In de podcastserie In de ban van Rian onderzoekt journalist Angelique Kunst de drijfveren en werkwijze van zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek. 

Cybercharlatan Rian van Rijbroek

Onderzoeksjournalist Angelique Kunst (Tubantia) schrijft al drie jaar over cybercharlatan Rian van Rijbroek en haar bekendste slachtoffer: ondernemer Gerard Sanderink, eigenaar van Nederlands IT-bedrijf Centric. Onder Rian van Rijbroeks invloed dreigt zijn bedrijvenimperium kapot te gaan. Ze is een vrouw met vele gedaanten: van FIOD-specialist tot fotomodel en van superhacker tot geheim agent. Maar wie is ze nou echt? Waarom doet ze wat ze doet en hoe kan ze al jaren zoveel mensen misleiden? In de podcast In de ban van Rian zoekt Angelique het antwoord op die vragen.

Angelique Kunst, onderzoeksjournalist bij Tubantia en maker van deze podcast: "In de afgelopen jaren werd me steeds duidelijker hoe gevaarlijk onzichtbaar Rian van Rijbroek te werk gaat. Ze is nu bezig om een aantal mooie en belangrijke Nederlandse bedrijven kapot te maken, en ik zie het als mijn journalistieke taak om haar te ontmaskeren. In deze podcastserie spreek ik mensen die kunnen duiden wie Rian van Rijbroek is en wat haar drijft. Dat levert een onthutsend beeld op."

In de ban van Rian

In haar zoektocht naar de werkelijke persoon achter Rian van Rijbroek spreekt Angelique Kunst met allerlei betrokkenen, zoals oud-klasgenoot Annemieke van der Aa, voormalig inlichtingendienstofficier Liesbeth Holterman en Volkskrantjournalisten Huib Modderkolk en Laurens Verhagen. Psycholoog Martin Appelo maakt een karakterprofiel van Rian van Rijbroek. En Angelique Kunst spitte honderden e-mails, appjes, opgenomen telefoongesprekken en andere documenten door. In de podcast zijn nooit eerder gedeelde passages te horen.

In de ban van Rian is vanaf zaterdag 23 juli elke zaterdag te beluisteren op www.ad.nl/podcasts en in alle gangbare podcast-apps.

www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie