Podimo wil eind maart 2022 in Nederland lanceren
11-02-2022 22:05:00 | Door: David de Jong | hits: 2163 | Tags:

De audiodienst Podimo is van plan op 29 maart 2022 in Nederland te lanceren. De dienst bestaat in Denemarken, Latijns-Amerika, Duitsland, Spanje en Noorwegen en wil de Netflix worden voor podcasts. Het bedrijf deelt inkomsten met makers met wie het bedrijf exclusief werkt.

In Nederland speelt Spotify de belangrijkste rol in de wereld van podcasts, gevolgd door Apple. Podimo is uitsluitend tegen betaling te gebruiken. In andere landen vraagt het bedrijf 5 euro per maand voor een abonnement. De makers krijgen gezamenlijk de helft van de abonnementsinkomsten.

Podimo werd in april 2019 opgericht door Morten Strunge, die eerder investeerde in Blendle en werkte voor de audiodienst Storytel. Alexander Klöpping is adviseur voor Podimo.

Podimo sloot eerder deals met het Amerikaanse iHeart Media, het Amerikaanse Wondery (Amazon-deelneming), het Duitse platform Fyeo en de Noorse crimi-auteur Jo Nesbo. Het bedrijf haalde als start-up 125 miljoen euro aan investeringen op.

Morten Strunge: "Audio wordt steeds populairder. 25 procent van de Nederlandse bevolking luistert naar podcasts en audioboeken. Dat is meer dan ooit. Tijdens je dagelijks leven kan je audio integreren. We willen luisteraars verassen, uitdagen en het vooroordeel wijzigen over wat je kan vinden op een audioplatform."

www.podimo.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie