Podimo wint Innovatieprijs 2022
16-05-2022 08:54:37 | Door: Saskia van Weert | hits: 1621 | Tags:

In aanloop naar de Online Radio Awards 2022 op donderdag 19 mei in Beeld en Geluid Hilversum, maakt de jury bekend dat de Innovatieprijs 2022 naar het podcast- en audiobook-platform Podimo gaat.

Het is de eerste keer dat de organisatie van de Online Radio Awards deze Innovatieprijs uitreikt. De prijs is in het leven geroepen om vernieuwing in het audiolandschap te belonen en te stimuleren en wordt toegekend aan een organisatie of persoon die het afgelopen jaar een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de verdere professionalisering van het audiolandshap.

Audio-innovaties

Audio is volop in beweging. Afgelopen twee jaar zijn diverse nieuwe audioplatforms gelanceerd, zoals NRC Audio, Fluister en NPO Luister. Video is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de wereld van podcasts en (online) radio. Ook technologieën, zoals Text2Speech, worden door steeds meer uitgevers omarmd, waardoor ook zij op laagdrempelige wijze audio kunnen inzetten.

De Podcast Top 40 geeft ons sinds dit jaar inzicht wat de populairste podcasts in Nederland zijn. Op het gebied van online radio kwam Grand Prix Radio met een sliderfunctie in hun app, waardoor de luisteraars alsnog konden genieten van Olav Mol tijdens de Formule 1-races.

Verdienmodel podcasts

Met de komst van Podimo lijkt er nu eindelijk een solide verdienmodel te ontstaan voor podcastmakers. De jury verwacht dat de lancering van Podimo gaat bijdragen aan de waardering en professionele uitbouw van de podcastindustrie. De jury kent de Innovatieprijs 2022 daarom toe aan Podimo.

Het Deense bedrijf heeft eind april zijn abonnementsdienst voor podcasts en luisterboeken gelanceerd in Nederland. Abonnees krijgen voor 5 euro per maand toegang tot populaire podcasts en luisterboeken.   

www.onlineradioawards.nl

www.podimo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie